Πακιστάν: Δεκάδες νεκροί σε δύο διαφορετικά δυστυχήματα με λεωφορείο

Τουλάχιστον 34 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε δύο διαφορετικά δυστυχήματα με λεωφορείο στο βορειοανατολικό και νοτιοδυτικό Πακιστάν, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, αναφέρει το Al Jazeera.

Δώδεκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στον παράκτιο αυτοκινητόδρομο Makran στη νοτιοδυτική επαρχία του Μπαλουχιστάν, ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών την Κυριακή, ενώ αξιωματούχος διάσωσης είπε ότι 22 άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν λεωφορείο έπεσε σε βαθιά χαράδρα κοντά στο Κασμίρ που διοικείται από το Πακιστάν.

Το πρώτο ατύχημα σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας, όταν ένα λεωφορείο που μετέφερε σιίτες προσκυνητές που επέστρεφαν από το Ιράν για μια θρησκευτική εορτή ξέφυγε από το δρόμο.

Δεκατρείς άνθρωποι τραυματίστηκαν επίσης και φέρεται να είναι σε κρίσιμη κατάσταση, ανέφερε η επαρχιακή κυβέρνηση.

Τέσσερα άτομα παρέμειναν παγιδευμένα μέσα στο πούλμαν και δόθηκε εντολή να τους εκκενώσει ένας γερανός, δήλωσαν οι τοπικές αστυνομικές αρχές, σύμφωνα με το πακιστανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Dawn.

Το δεύτερο ατύχημα σημειώθηκε στην περιοχή Kahuta στην ανατολική επαρχία Punjab του Πακιστάν.

Ο συντονιστής διάσωσης Ραγουαλπίνδι Μουχάμαντ Ουσμάν είπε στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters ότι το λεωφορείο μετέφερε 25 επιβάτες, μεταξύ των οποίων έξι γυναίκες και ένα παιδί. Από αυτούς τους επιβάτες, 22 είχαν χάσει τη ζωή τους και ένας τραυματίστηκε σοβαρά.

Όλα τα πτώματα από τη συντριβή έχουν ανασυρθεί από τη χαράδρα, είπε.

Το υπουργείο Εσωτερικών, ωστόσο, είπε ότι 29 έχασαν τη ζωή τους σε αυτό το δυστύχημα.

«Το ατύχημα προκλήθηκε λόγω των χαλασμένων φρένων του σουβέρ», είπε στο Dawn ο αξιωματούχος διάσωσης Ουσμάν Γκουτζάρ.

Ο υπουργός Εσωτερικών Μοχσίν Νάκβι εξέφρασε τα «θερμά του συλλυπητήρια και τα συλλυπητήρια στις οικογένειες των θανόντων και στα δύο δυστυχήματα».

Ο Πρόεδρος του Πακιστάν Ασίφ Αλί Ζαρντάρι και ο πρωθυπουργός Σεχμπάζ Σαρίφ εξέδωσαν επίσης ξεχωριστές δηλώσεις εκφράζοντας τη λύπη τους.

Με πληροφορίες από AP, AFP