Αλέν Ντελόν: Το τελευταίο χειροκρότημα στον μύθο του γαλλικού σινεμά

Σε κλίμα οδύνης τελέστηκε το απόγευμα του Σαββάτου (24/8) η κηδεία του Γάλλου θρύλου του γαλλικού και ευρωπαϊκού σινεμά, Αλέν Ντελόν. Συγγενείς, φίλοι και θαυμαστές κατέφθασαν στην εξοχική του κατοικία για το τελευταίο «αντίο».

Η κηδεία του Γάλλου σταρ του σινεμά Αλέν Ντελόν, έγινε στο εξοχικό του στο La Brûlerie, παρουσία μόνο 40 ατόμων που προσκάλεσε η οικογένειά του.

Αν και η κηδεία έγινε κάτω από άκρα μυστικότητα, αποκαλύφθηκε πως η 66χρονη σύντροφός του Χιρόμι Ρόλιν δεν καλέστηκε από την οικογένεια του ηθοποιού. Μάλιστα τα παιδιά του την είχαν απομακρύνει και από το σπίτι της οικογένειας τον Ιούλιο του 2023.

Έξω από το κτήμα του Αλέν Ντελόν, συγκεντρώθηκαν αμέτρητοι θαυμαστές του για να γράψουν στο βιβλίο των συλλυπητηρίων και να του αφήσουν λουλούδια.

Οι θαυμαστές ήταν τόσο πολλοί όπου η γαλλική αστυνομία αναγκάστηκε να στήσει οδοφράγματα. Ο εναέριος χώρος έκλεισε για ολόκληρο το Σαββατοκύριακο.

Στις φωτογραφίες φαίνονται να είναι καθισμένοι έξω από την εξοχική κατοικία του Γάλλου ηθοποιού, βαθιά συγκινημένοι.

Κάποιοι κλαίνε, άλλοι αφήνουν λουλούδια και κάποιοι προσπαθούν να μαζέψουν «δυνάμεις» στην σκιά.

Ο φακός έπιασε και τους γιους Άντονι και Αλέν, τη στιγμή που έβγαιναν από το σπίτι τους.

Σε κάποιες φωτογραφίες φαίνονται να φορούν λευκό πουκάμισο και με θλίψη στα μάτια να χαιρετούν τους θαυμαστές του πατέρα τους.

Σε άλλα καρέ φαίνεται ο γιος του Άντονι, να κοιτάζει όλα τα λουλούδια, τα κεριά και τα αρκουδάκια που άφησαν οι θαυμαστές, στα κάγκελα του εξοχικού του μεγάλου ηθοποιού.

Οι τρεις επιθυμίες του Γάλλου ζεν πρεμιέ

Ο αγαπημένος ηθοποιός πέθανε στις 18 Αυγούστου σε ηλικία 88 χρονών.

Είχε ζητήσει να μην υπάρξει εθνικός φόρος τιμής όταν φύγει από τον αυτόν τον κόσμο, επιμένοντας να ταφεί «όπως οποιοσδήποτε άλλος».

Η δεύτερη επιθυμία που είχε ο Αλέν Ντελόν ήταν να ταφεί στο παρεκκλήσι του εξοχικού του σπιτιού όπου ήδη είχαν ταφεί τα 35 σκυλιά του. Ο δήμος έκανε δεκτό το αίτημα.

Η τρίτη επιθυμία του η οποία δεν έγινε αποδεκτή αφορούσε τον σκύλο του «Λούμπο». Ο ζεν πρεμιέ είχε ζητήσει να θανατωθεί και ο «Λούμπο» και να ταφούν αγκαλιά.

Στο άκουσμα αυτής της είδησης, φιλόζωοι και ακτιβιστές αντέδρασαν με αποτέλεσμα η οικογένεια του Αλέν Ντελόν να ανακοινώσει πως ο Λούμπο δεν θα θανατωθεί.