Ιράν: Ανατροπή λεωφορείου με 28 νεκρούς προσκυνητές από το Πακιστάν

Ένα λεωφορείο που μετέφερε 51 σιίτες προσκυνητές από το Πακιστάν ανατράπηκε στο Ιράν, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 28 επιβάτες και να τραυματιστούν άλλους 23 ανθρώπους, μετέδωσε το Ιρανικό Πρακτορείο Ειδήσεων Φοιτητών στις Τετάρτη.

Το τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης στην επαρχία Γιαζντ στο κεντρικό Ιράν, δήλωσε ο Μοχάμαντ Αλί Μαλεκζαντέχ, τοπικός αξιωματούχος έκτακτης ανάγκης, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA.

Οι προσκυνητές είχαν πάει στο Ιράκ για να τιμήσουν τη μνήμη του Arbaeen, που σηματοδοτεί την 40ή ημέρα από το θάνατο ενός σιίτη αγίου τον 7ο αιώνα. Οι προσκυνητές συγκεντρώνονται στην Καρμπάλα του Ιράκ, σε αυτό που θεωρείται ως η μεγαλύτερη ετήσια δημόσια συγκέντρωση στον κόσμο.

Οι αρχές δεν έχουν ακόμα αναφερθεί στα αίτια του δυστυχήματος. Ωστόσο, το Ιράν έχει ένα από τα χειρότερα ρεκόρ οδικής ασφάλειας στον κόσμο με περίπου 17.000 θανάτους ετησίως. Ο βαρύς απολογισμός οφείλεται σε ευρεία παραβίαση της οδικής νομοθεσίας, σε μη ασφαλή οχήματα και σε ανεπαρκείς υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης στις τεράστιες αγροτικές περιοχές της.