Η Ιμάνι Κελίφ κάνει μήνυση σε Έλον Μασκ και Τζέι Κέι Ρόουλινγκ για διαδικτυακό bullying

H Αλγερινή χρυσή Ολυμπιονίκης Ιμάνι Κελίφ θα κάνει μήνυση στον Έλον Μασκ μέσω του δικηγόρου της, καθώς η Αλγερινή αθλήτρια υποστηρίζει ότι υπέστη διαδικτυακό bullying από τον γνωστό δισεκατομμυριούχο.

Μετά το τέλος των Ολυμπιακών Αγώνων και το χρυσό μετάλλιο που κατέκτησε στην πυγμαχία γυναικών, η Ιμάνι Κελίφ περνά στην αντεπίθεση και απαντά με μηνύσεις σε όσους θέλησαν να της κάνουν διαδικτυακό bullying και να την προσβάλουν, με τον Έλον Μασκ να είναι μεταξύ των προσώπων.

Ο Nabil Boudi, ο δικηγόρος της Ολυμπιονίκη πυγμάχου που εδρεύει στο Παρίσι, επιβεβαίωσε στο Variety ότι και οι δύο αναφέρονται στην καταγγελία, που αναρτήθηκε στο τμήμα κατά του διαδικτυακού μίσους της εισαγγελίας του Παρισιού την Παρασκευή.

Aπό τις μηνύσεις της δεν θα γλυτώσουν ούτε ο ακροδεξιός δισεκατομμυριούχος Έλον Μασκ, ούτε η συγγραφέας του «Χάρι Πότερ», Τζέι Κέι Ρόουλινγκ, γνωστή για τις θέσεις της σχετικά με τα τρανς άτομα.

«Το χαζό χαμόγελο ενός άνδρα που γνωρίζει ότι προστατεύεται από ένα μισογύνικο καθεστώς που απολαμβάνει την αγωνία μιας γυναίκας που μόλις έχει δεχθεί μια γροθιά στο κεφάλι και οι φιλοδοξίες της οποίας μόλις συνετρίβησαν» είχε γράψει στον επίσημο λογαριασμό της στο twitter η Τζέι Κέι Ρόουλινγκ.

Παρόμοια στάση είχε και ο ιδρυτής της Space X και ιδιοκτήτης του Twitter, με την Κελίφ να θέλει να απαντήσει με το δικό της τρόπο στα συγκεκριμένα σχόλια.

Μένει να δούμε την τροπή που θα πάρει η υπόθεση και το κατά πόσο η ίδια θα καταφέρει να δικαιωθεί.

Με πληροφορίες από AFP, Reuters