Axios: Το Ιράν αποφάσισε ευθεία επίθεση στο Ισραήλ μέσα στις επόμενες ημέρες

Έτοιμο για απευθείας επίθεση κατά του Ισραήλ είναι το Ιράν, εκτιμούν οι μυστικές υπηρεσίες του Ισραήλ σύμφωνα και με δημοσίευμα του αμερικανικού ιστότοπου Axios, με το χτύπηνα να τοποθετείται χρονικά ακόμη και τις επόμενες ημέρες.

Την πληροφορία μεταφέρει ο δημοσιογράφος του Axios Μπαράκ Ραβίντ σχετικά με το πώς και πότε το Ιράν θα απαντήσει στη δολοφονία του πολιτικού ηγέτη της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγια στις 31 Ιουλίου στη Τεχεράνη. Η δολοφονία αποδίδεται στο Ισραήλ που όμως δεν έχει αναλάβει την ευθύνη.

Ο Ραβίντ επικαλείται δύο πηγές σχετικές με το ζήτημα.

Όπως διευκρινίζει ο ίδιος, η τελευταία εκτίμηση που έχει διαμορφωθεί τις τελευταίες ώρες στην ισραηλινή κοινότητα πληροφοριών είναι ότι το Ιράν έχει αποφασίσει να επιτεθεί απευθείας. Αυτό μπορεί να γίνει ακόμη και πριν από τη σύνοδο για το ζήτημα των ομήρων που θα γίνει στις 15 Αυγούστου.

Με νεότερη ανάρτησή του ο Ραβίντ ανέφερε ότι η Χαμάς αρνείται να συμμετάσχει στις συνομιλίες της 15ης Αυγούστου.

Η εικόνα από τις ισραηλινές υπηρεσίες, αναφέρει ακόμη ο συντάκτης του Axios, είναι ότι η διεθνής πίεση προς το Ιράν το συγκρατεί από το να πραγματοποιήσει άμεση επίθεση κατά του Ισραήλ. Ωστόσο στην Τεχεράνη η κατάσταση είναι ρευστή και δεν έχουν ληφθεί οριστικές αποφάσεις.

Με πληροφορίες από Axios