Ολυμπιακοί Αγώνες: «Χρυσή» στην πυγμαχία η Ιμανέ Κελίφ

Η Αλγερινή Ιμάν Κελίφ βρέθηκε στο κέντρο ενός παρανοϊκού κυκεώνα σχετικά με το βιολογικό φύλο της, κατηγορήθηκε και εκφοβίστηκε επειδή απλά ήταν διαφορετική, όμως έκλεισε τα αυτιά της και έγραψε ιστορία.

Aνέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου στην πυγμαχία γυναικών, καθώς κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες και έγινε η πρώτη Αλγερινή που καταφέρνει κάτι τέτοιο.

Η 25χρονη Αλγερινή, που ήταν 5η πριν από τρία χρόνια στο Τόκιο, πραγματοποίησε εντυπωσιακές εμφανίσεις στην πορεία της έως τον τελικό, όπου νίκησε την Κινέζα Λιου Γιανγκ , στο στάδιο του Ρολάν Γκαρός.

Η αλγερινή αθλήτρια πέτυχε τη μεγάλη της νίκη μπροστά σε ένα κοινό που ζητωκραύγαζε το όνομά της και στους τρεις γύρους του τελικού. Αφού πόζαρε για τις κάμερες, ο προπονητής της τη σήκωσε στους ώμους του για τον γύρο του θριάμβου ενώ η ίδια έσφιγγε τις γροθιές της προς τον κόσμο που κρατούσε σημαίες της Αλγερίας.

Η intersex Ιμάν Κελίφ, που βρέθηκε στο επίκεντρο διαμάχης επειδή έχει «ανδρικά χρωμοσώματα», ξέσπασε στις δηλώσεις της. «Είμαι γυναίκα. Μια γυναίκα όπως κάθε άλλη γυναίκα. Γεννήθηκα γυναίκα, έζησα ως γυναίκα, αγωνίστηκα ως γυναίκα – δεν υπάρχει αμφιβολία», είπε η 25χρονη.

Και πρόσθεσε: «Υπάρχουν εχθροί της επιτυχίας φυσικά. Και αυτό δίνει στην επιτυχία μου μια ιδιαίτερη γεύση εξαιτίας αυτών των επιθέσεων».