Τρίτο έργο του Banksy έκανε την εμφάνιση του στο Λονδίνο μέσα σε διάστημα τριών ημερών

Το τελευταίο αυτό έργο του καλλιτέχνη απεικονίζει αποτελεί την τρίτη σύνθεση μαύρων φιγούρων για την οποία ο καλλιτέχνης του δρόμου από το Μπρίστολ διεκδικεί τα εύσημα.

Ο Banksy δημοσίευσε φωτογραφία στο Instagram με τους πιθήκους να φαίνονται σαν να αιωρούνται στη γέφυρα ενός σταθμού του μετρό στο ανατολικό Λονδίνο.

Το έργο δημιουργήθηκε σε γέφυρα πάνω από την οδό Μπρικ Λέιν, κοντά σε ένα vintage κατάστημα ρούχων και ένα καφέ, όχι μακριά από την κεντρική οδό Σόρντιτς, όπως αναφέρει το BBC.

Προηγουμένως ο ανώνυμος καλλιτέχνης της street art δημοσίευσε μια φωτογραφία με δύο σιλουέτες ελεφάντων, με τις προβοσκίδες τους στραμμένες η μία προς την άλλη. Το έργο δημιουργήθηκε στο πλάι ενός σπιτιού στο Τσέλσι.

Στην αρχή της εβδομάδας κοινοποίησε φωτογραφία με γκράφιτι που απεικονίζει μία ορεινή κατσίκα σκαρφαλωμένη στην κορυφή ενός τοίχου κοντά στη γέφυρα Kew στο Ρίτσμοντ.

Χωρίς λεζάντες οι αναρτήσεις του καλλιτέχνη στο Instagram, κάτι που πυροδότησε εικασίες στο διαδίκτυο σχετικά με το νόημα των έργων του.

Οι τρεις πίθηκοι έχουν συσχετιστεί με την ιαπωνική παροιμία «ο πίθηκος Mizaru που καλύπτει τα μάτια του δεν βλέπει το κακό, ο πίθηκος Kikazaru, που καλύπτει τα αυτιά του, δεν ακούει κανένα κακό και ο πίθηκος Iwazaru, που καλύπτει το στόμα του, δε λέει κανένα κακό».

Στο έργο του Banksy, οι πίθηκοι δεν καλύπτουν τα μάτια, τα αυτιά ή το στόμα τους.

Mε πληροφορίες από SkyNews, ΒBC