Ολυμπιακοί Αγώνες 2024 - Ιμάν Κελίφ: Οι επιθέσεις που δέχομαι αποτελούν πλήγμα για την αξιοπρέπεια κάθε γυναίκας

Η Ολυμπιονίκης πυγμάχος Ιμάν Κελίφ, σε μια πρώτη της συνέντευξη μετά το κύμα μίσους εναντίον της, εκφράζει ότι τέτοιου είδους συμπεριφορές «βλάπτουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια» και καλεί να σταματήσει ο εκφοβισμός των αθλητών, καθώς επηρεάστηκε έντονα από τις διεθνείς αντιδράσεις εναντίον της.

Η αθλήτρια από την Αλγερία αναφέρθηκε στην ολυμπιακή εμπειρία της, σε συνέντευξη στο SNTV. «Στέλνω ένα μήνυμα σε όλους τους ανθρώπους του κόσμου να τηρήσουν τις ολυμπιακές αρχές και τον Ολυμπιακό Χάρτη, να απέχουν από τον εκφοβισμό όλων των αθλητών, γιατί αυτό έχει επιπτώσεις, τεράστιες επιπτώσεις» δήλωσε στα αραβικά, προσθέτοντας:

«Μπορεί να καταστρέψει τους ανθρώπους, μπορεί να επηρεάσει τις σκέψεις και το μυαλό των ανθρώπων. Μπορεί να διχάσει τους ανθρώπους. Και γι’ αυτό, τούς ζητώ να απέχουν από τον εκφοβισμό».


Οι επιτυχίες της Κελίφ και της Lin Yu-ting από την Ταϊβάν στο Παρίσι αποτέλεσαν μερικές από τις σημαντικότερες στιγμές των Αγώνων του Παρισιού. Αμφότερες κέρδισαν τα πρώτα τους ολυμπιακά μετάλλια, παρά τις προσβολές που δέχθηκαν στο διαδίκτυο, βασισμένες σε αβάσιμους ισχυρισμούς για το φύλο τους.

Η 25χρονη Κελίφ αναφέρθηκε στην πίεση και τον πόνο που υπέστη εξαιτίας αυτής της εμπειρίας, ενώ αγωνιζόταν μακριά από την πατρίδα της στο σημαντικότερο γεγονός της αθλητικής της πορείας. «Έχω επαφή με την οικογένειά μου δύο ημέρες την εβδομάδα. Ελπίζω ότι δεν επηρεάστηκαν εντόνως» δήλωσε. «Ανησυχούν για μένα. Θεού θέλοντος, αυτή η κρίση θα κορυφωθεί με ένα χρυσό μετάλλιο και αυτή θα ήταν η καλύτερη απάντηση» πρόσθεσε.

«Ξέρω ότι η Ολυμπιακή Επιτροπή με δικαίωσε και είμαι χαρούμενη με αυτή την εξέλιξη γιατί παρουσιάζει την αλήθεια» δήλωσε η ίδια.

Η ίδια έχει λάβει μαζική υποστήριξη στους αγώνες της, με το κοινό να την επευφημεί κατά την είσοδό της στην αρένα και να κυματίζει αλγερινές σημαίες φωνάζοντας το μικρό της όνομα.

Με πληροφορίες από SNTV, AFP, France24