Ιστορική ανακάλυψη στον Πανάγιο Τάφο: Βρήκαν κρυμμένο βωμό

Έναν άγνωστο βωμό εκεί όπου λέγεται ότι θάφτηκε και αναστήθηκε ο Ιησούς, ανακάλυψαν αρχαιολόγοι της Αυστριακής Ακαδημίας Επιστημών στον ναό του Παναγίου Τάφου.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την Daily Mail, η συγκλονιστική ανακάλυψη έγινε όταν εργάτες γύρισαν μια γιγαντιαία πέτρινη πλάκα καλυμμένη με γκράφιτι που ακουμπούσε στον τοίχο του ναού του Παναγίου Τάφου στην Ιερουσαλήμ.

Η πέτρα ήταν διακοσμημένη με στολίδια από κορδέλες, μια ρωμαϊκή πρακτική κατά τη διάρκεια του Μεσαίωνα, γεγονός που οδηγεί τους ερευνητές να πιστεύουν ότι ήταν η Αγία Τράπεζα που καθαγιάστηκε το 1149.

Θεωρήθηκε ότι ο βωμός είχε καταστραφεί σε πυρκαγιά το 1808. «Για τους ιστορικούς, το εύρημα αυτό προκαλεί αίσθηση από πολλές απόψεις», δήλωσε η ομάδα της Αυστριακής Ακαδημίας Επιστημών, εξηγώντας ότι «η πλάκα παρέμεινε κρυμμένη για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα σε ένα τόσο εντατικά ερευνημένο κτίριο όπως η εκκλησία του Παναγίου Τάφου – ειδικά καθώς βρισκόταν στη θέα χιλιάδων προσκυνητών και τουριστών κάθε μέρα».

Ο χώρος της εκκλησίας του Παναγίου Τάφου έχει αναγνωριστεί ως ο τόπος της σταύρωσης και του τάφου του Ιησού και δέχεται περίπου τέσσερα εκατομμύρια επισκέπτες κάθε χρόνο.

Η εκκλησία χτίστηκε πάνω σε έναν ρωμαϊκό ναό αφιερωμένο στη θεά Αφροδίτη το 335 μ.Χ.

Την κατασκευή ανέθεσε ο Ρωμαίος αυτοκράτορας Κωνσταντίνος Α’ και κατά τη διάρκεια της μετατροπής αποκαλύφθηκε ένας τάφος που πιστεύεται ότι είναι εκείνος του Ιησού που πέθανε σχεδόν 300 χρόνια νωρίτερα.

Με πληροφορίες από Daily Mail