Σύννεφα στη σχέση Ουίλιαμ - Καμίλα: Ο διάδοχος απέλυσε την αδελφή της βασίλισσας

Προϊόντος του χρόνου, ο πρίγκιπας της Ουαλίας και διάδοχος του βρετανικού θρόνου Ουίλιαμ και η βασίλισσα Καμίλα έδειχναν πως έχουν χτίσει μια σχέση αμοιβαίου σεβασμού, ειδικότερα, μετά την ταυτόχρονη σχεδόν διάγνωση με καρκίνο του βασιλιά Κάρολου και της Κέιτ Μίντλετον.

Όμως, η πρόσφατη απόφαση του διαδόχου του θρόνου να αφαιρέσει από το μισθολόγιο του δουκάτου της Κορνουάλης την 75χρονη Άναμπελ Έλιοτ, μικρότερη αδελφή της βασίλισσας Καμίλα, έχει δημιουργήσει αίσθηση στον βρετανικό Τύπο, που δεν αποκλείει ένας νέος «πόλεμος» να ξεσπάσει στους κόλπους της βασιλικής οικογένειας, μετά το Megxit το 2020, που οδήγησε σε αγεφύρωτο ρήγμα τις σχέσεις του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ με τους γαλαζοαίματους συγγενείς τους.

Η Άναμπελ Έλιοτ, αγαπημένη αδελφή της βασίλισσας, πριν 20 χρόνια είχε τοποθετηθεί από τον Κάρολο ως επικεφαλής διακοσμήτρια εσωτερικών χώρων όλων των βασιλικών κατοικιών. Σύμφωνα με την Telegraph, που έκανε την σχετική αποκάλυψη, η Έλιοτ όλα αυτά τα χρόνια έχει εισπράξει εκατοντάδες χιλιάδες λίρες για τις υπηρεσίες της στις βασιλικές κατοικίες που ανήκουν στο δουκάτο της Κορνουάλης, το οποίο εκτείνεται από την Κορνουάλη μέχρι την Ουαλία και τα νησιά Σίλι, στο νοτιοδυτικό άκρο της χερσονήσου της Κορνουάλης. Δούκας της Κορνουάλης ήταν ο τότε πρίγκιπας Κάρολος και δούκισσα η Καμίλα Πάρκερ Μπόουλς.

Όμως, μετά την στέψη του Καρόλου τον Μάιο του 2023, ο πρίγκιπας Ουίλιαμ, όπως προστάζει το βασιλικό πρωτόκολλο, κληρονόμησε τους τίτλους του πατέρα του, δηλαδή, έγινε ο νέος «πρίγκιπας της Ουαλίας» αλλά και «δούκας της Κορνουάλης». Σύμφωνα με την Telegraph, ο διάδοχος του θρόνου απέλυσε την Άναμπελ Έλιοτ και το όνομά της έχει αφαιρεθεί από το μισθολόγιο του δουκάτου της Κορνουάλης.

Τα σχετικά έγγραφα δείχνουν πως η αδελφή της βασίλισσας Καμίλα δεν απασχολήθηκε το έτος 2023 – 2024 ενώ πηγές που έχουν γνώση για το θέμα δήλωσαν στην Telegraph πως ο πρίγκιπας της Ουαλίας «δεν έθεσε τέλος στην συνεργασία με την Έλιοτ επειδή δεν έμεινε ικανοποιημένος από τη δουλειά της», αλλά «πάντα υπήρχε ένα προσωρινό συμβόλαιο, το οποίο τώρα έληξε και η ομάδα που εργάζεται στο δουκάτο της Κορνουάλης έχει διδαχθεί από αυτή».

Με πληροφορίες από Daily Mail