Φρίκη στη Γαλλία: «Βρωμιάρα Εβραία» φώναξαν ανήλικοι σε 12χρονο κορίτσι και μετά τη βίασαν ομαδικά

Σοκ προκαλεί στη Γαλλία ο ομαδικός βιασμός 12χρονης από ανηλίκους. Μάλιστα, φαίνεται ότι η βία είχε και αντισημιτικά χαρακτηριστικά, προκαλώντας περαιτέρω αποτροπιασμό.

Η σοβαρότητα των γεγονότων και η πολύ νεαρή ηλικία των υπόπτων ανατριχιάζουν.

Δύο έφηβοι κατηγορήθηκαν χθες βράδυ για «ομαδικό βιασμό, απειλές θανάτου, προσβολές και αντισημιτική βία» εις βάρος ενός 12χρονου κοριτσιού στο Courbevoie (Hauts-de-Seine), κοντά στο Παρίσι, γεγονότα που προκαλούν πολύ έντονη οργή στην εβραϊκή κοινότητα και όχι μόνο.

Σύμφωνα με την Εισαγγελία της Ναντέρ (δυτικά του Παρισιού), ένας τρίτος ανήλικος τέθηκε υπό το καθεστώς μάρτυρα για βιασμό και κατηγορήθηκε για τα άλλα αδικήματα που αφορούν στην υπόθεση.

Στους δύο από τους τρεις ανηλίκους απαγγέλθηκαν κατηγορίες για «βιασμό κατά συναυτουργία, σεξουαλική επίθεση κατά συρροή, απόπειρα εκβίασης, βία που διαπράχθηκε κατά συρροή εις βάρος ανηλίκου ηλικίας 15 ετών και για λόγους θρησκείας, παραβίαση της ιδιωτικής ζωής με την αποτύπωση, καταγραφή ή μετάδοση εικόνας προσώπου σεξουαλικής φύσης, επανειλημμένες απειλές θανάτου, προσβολή για λόγους θρησκείας», ανέφερε αναλυτικά η Εισαγγελία της Ναντέρ.

Δικαστής αποφάσισε την κράτηση για δύο από τους τρεις εφήβους, ηλικίας 13 ετών, ενώ στον τρίτο, ηλικίας 12 ετών, επιβλήθηκε προσωρινό δικαστικό επιμορφωτικό μέτρο, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Χθες το απόγευμα οι κατηγορούμενοι παρουσιάστηκαν ενώπιον ανακριτή στο πλαίσιο δικαστικής έρευνας που ξεκίνησε κυρίως για βιασμό και ομαδική σεξουαλική επίθεση με θύμα 12χρονη.

Η ανήλικη περιέγραψε τον εφιάλτη που έζησε

Η ανήλικη καθόταν με μια φίλη της σε ένα πάρκο κοντά στο σπίτι της όταν πλησίασαν οι τρεις δράστες.

Ο ένας από τους τρεις ανηλίκους, το τρίτο άτομο που ήταν μαζί με τους δύο βιαστές, όπως γράφουν γαλλικά ΜΜΕ, φώναξε προς τη 12χρονη «βρωμιάρα Εβραία!».

Ακολούθησε ένα πρωτοφανές ξέσπασμα βίας: Σύμφωνα με πληροφορίες, μετέφεραν την ανήλικη σε εγκαταλελειμμένο κτίριο, τη χτύπησαν, την πέταξαν στο έδαφος, τη βιντεοσκόπησαν. Ένας από τους δράστες κρατούσε έναν αναπτήρα δίπλα στο μάγουλό της και απειλούσε ότι θα την «κάψει». Τη βίασαν και την απείλησαν ότι θα τη σκοτώσουν αν μιλούσε στην αστυνομία.

Οι ύποπτοι τη χτύπησαν και «την ανάγκασαν σε πρωκτική και κολπική διείσδυση, την υποχρέωσαν σε στοματικό σεξ, ενώ εκτόξευαν απειλές κατά της ζωής της και αντισημιτικά σχόλια», είπε η ίδια πηγή.

Η φίλη της κατάφερε να αναγνωρίσει δύο από τους δράστες, αφότου τα δύο κορίτσια έδωσαν περιγραφές των δραστών στις Αρχές, και έγιναν προσαγωγές.

Το όλο περιστατικό είναι ακόμη πιο βαρύ, καθώς έγινε λόγω του θρησκεύματος του θύματος, είπε ο εισαγγελέας.

Οι αντισημιτικές πράξεις αυξήθηκαν στη Γαλλία το πρώτο τρίμηνο του 2024, σύμφωνα με κυβερνητικά στοιχεία, τα οποία ανέφεραν «366 αντισημιτικές πράξεις» που καταγράφηκαν μεταξύ Ιανουαρίου και Μαρτίου, σημειώνοντας αύξηση 300% σε διάστημα ενός έτους.