Οι Τόρις κάνουν προεκλογική εκστρατεία χωρίς να αναφέρουν καθόλου τον Σούνακ

Είναι κάπως ασυνήθιστο το κυβερνών κόμμα σε μια χώρα να κατεβαίνει σε προεκλογική εκστρατεία χωρίς να εμφανίζει τον αρχηγό του (και πρωθυπουργό) και σχεδόν ούτε τα χρώματά του.

Αυτό όμως συμβαίνει στη Βρετανία όπου στα φυλλάδια των Συντηρητικών ελάχιστα εμφανίζεται ο Ρίσι Σούνακ ή το λογότυπο του κόμματός τους, την ώρα που οι τοπικοί υποψήφιοι βάζουν τη δική τους εικόνα σε περίοπτη θέση.

Αν και ο Σούνακ συμμετέχει κανονικά στην προεκλογική εκστρατεία, τα φυλλάδια δεν έχουν το πρόσωπό του στο εξώφυλλο, γράφει ο Guardian.

Το κόμμα πρόκειται να διανείμει άλλα 2 εκατ. ενημερωτικά δελτία κατά την πρώτη εβδομάδα του Ιουνίου χωρίς το πρόσωπο του πρωθυπουργού. Επικεντρώνονται σε μεγάλο βαθμό στα μηνύματα της ασφάλειας, της μείωσης των φόρων και των συντάξεων, με ελάχιστη αναφορά στον Σούνακ και τους Συντηρητικούς ως το κόμμα με ένα «σαφές σχέδιο».

Πολλοί συντηρητικοί βουλευτές έχουν αναρτήσει στα κοινωνικά δίκτυα φωτογραφίες τους να κάνουν προεκλογική εκστρατεία με φυλλάδια χωρίς να είναι εμφανής η επωνυμία του κόμματος. Μεγάλο μέρος του υλικού διανέμεται ως ενημερωτικά δελτία που είναι σχεδιασμένα να φαίνονται ουδέτερα και με ελάχιστες αναφορές του Συντηρητικού κόμματος.

Οι δημοσκοπήσεις εδώ και μήνες δείχνουν ότι οι Συντηρητικοί υπολείπονται από τους Εργατικούς του Κιρ Στάρμερ κατά 15 και πλέον μονάδες.

Εν τω μεταξύ, υπόμνημα που διέρρευσε στους Times δείχνει ότι το προσωπικό του κόμματος ανησυχούσε γιατί υπουργοί και βουλευτές δεν είχαν «βάλει πλάτη» για την εκστρατεία και είχαν αρνηθεί να χτυπήσουν πόρτες ψηφοφόρων. Το υπόμνημα κατηγορούσε τους υπουργούς ότι ενδιαφέρονται για τα βουλευτικά καθήκοντα παρά για την προεκλογική εκστρατεία.