Οι τελευταίες στιγμές του Πριγκόζιν πριν το δυστύχημα - Ήταν στην Αφρική και έβγαζε selfies

Το γύρο του διαδικτύου κάνουν οι τελευταίες φωτογραφίες του Γεβγκένι Πριγκόζιν.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο αρχηγός της Wagner εθεάθη να βγάζει selfies με ντόπιους που πιστεύεται ότι κατοικούν στο Bangui, την πρωτεύουσα της Κεντροαφρικανικής Δημοκρατίας. Μάλιστα λέγεται ότι η συγκεκριμένη πόλη είναι μία από τις περιοχές που έχουν αναπτυχθεί στρατεύματα της Wagner.

O αρχηγός της Wagner όπως αναφλερει η Daily Mail έχοντας αποχωριστεί τα ρούχα παραλλαγής εμφανίζεται με πολιτικά ρούχα να είναι περιτριγυρισμένος από χαμογελουστούς ντόπιους οι οποίοι δεν μπορούσαν να κρύψουν τον ενθουσιασμό τους επειδή τον είχαν συναντήσει. Μάλιστα οι ντόπιοι δεν δίστασαν να ποζάρουν μαζί του αλλά και να τον αγκαλιάσουν.

africa-prigozhin
africa-prigozhin1

Ο επόμενος σταθμός του ήταν το Μάλι, όπου φόρεσε και πάλι τα στρατιωτικά ρούχα και κρατώντας στα χέρια ένα όπλο έκανε το τελευταίο του βίντεο. Σε αυτό μιλούσε για τις προσπάθειες που κατέβαλε η Wagner προκειμένου «να κάνει ολόκληρη την αφρικανική ήπειρο πιο ευτυχισμένη».

«Δουλεύουμε.. η θερμοκρασία είναι πάνω από 50 βαθμούς Κελσίου, όπως ακριβώς μας αρέσει… Η Wagner κάνει τη Ρωσία μεγαλύτερη σε όλες τις ηπείρους και την Αφρική πιο ελεύθερη», ακούγεται να λέει.

Λίγες ημέρες αργότερα, ο Πριγκόζιν σκοτώθηκε σε αεροπορικό δυστύχημα το οποίο σύμφωνα με εκτιμήσεις είναι τα αντίποινα του Πούτιν και του Κρεμλίνου μετά την αποτυχημένη ανταρσία της Wagner τον Ιούνιο. Οι τελευταίες αυτές φωτογραφίες στα social media είναι οι πρώτες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, μετά την επίσημη επιβεβαίωση του θανάτου του από τις ρωσικές αρχές το Σάββατο. Με αυτόν τον τρόπο αίρονται οι αμφιβολίες που υπήρχαν σχετικά με το εάν επέβαινε ή όχι ο Πριγκόζιν στο μοιραίο Embraer.

Οι εξετάσεις που έγιναν στις 10 σορούς «συμμορφώνονται με το δηλωτικό» της πτήσης, ανέφερε σε δηλώσεις της η εκπρόσωπος της ρωσικής ερευνητικής επιτροπής Σβετλάνα Πετρένκο. Υπενθυμίζεται ότι η ρωσική αρχή πολιτικής αεροπορίας είχε δηλώσει ότι ο Πριγκόζιν και ορισμένοι από τους κορυφαίους υπαρχηγούς του ήταν στη λίστα των επτά επιβατών και τριών μελών του πληρώματος. Αξίζει να σημειωθεί ότι η ερευνητική επιτροπή δεν έχει αναφέρει ακόμα τα αίτια της πτώσης.

Ωστόσο ο χρόνος της συντριβής δημιούργησε υποψίες για πιθανό χτύπημα που είχε οργανωθεί από το Κρεμλίνο, ενώ το γεγονός ότι ο Πριγκόζιν λειτουργούσε ως χαμαιλέοντας επέτρεψε να κυκλοφορήσουν σενάρια με βάση τα οποία είτε δεν βρισκόταν ανάμεσα στους επιβάτες ή ότι γλύτωσε με κάποιον άλλον τρόπο.