Σε σοκ η Γαλλία: Σύρος πρόσφυγας μαχαίρωσε 4 τρίχρονα παιδιά σε καροτσάκια σε πάρκο - Συγκλονίζει αυτόπτης μάρτυρας

Σε σοκ η Γαλλία καθώς ένας 45χρονος Σύρος μετανάστης φέρεται να μαχαίρωσε και να τραυμάτισε κατά πληροφορίες 4 παιδιά και έναν ηλικιωμένο άνδρα, που έκανε τη βόλτα τους σε πάρκο.

Σε ένα πάρκο δίπλα στη λίμνη στο Annecy, τα παιδιά – ηλικίας περίπου τριών ετών – έκαναν τη βόλτα τους με τους συνοδούς τους, όταν εμφανίστηκε ξαφνικά ένας άνδρας που κρατούσε μαχαίρι και άρχισε να τα μαχαιρώνει, κάποια εκ των οποίων στα καροτσάκια τους, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το BBC.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο δράστης στη συνέχεια καθώς έτρεχε να φύγει από το πάρκο επιτέθηκε σε έναν ηλικιωμένο που έκανε τη βόλτα του εκεί κοντά.

Τότε επενέβη η αστυνομία και αφού τον πυροβόλησε στα πόδια τον ακινητοποίησαν και τον συνέλαβαν.

Το βίντεο στο Twitter που φέρεται να δείχνει τον δράστη της επίθεσης


Το παρακάτω ανεπιβεβαίωτο βίντεο κυκλοφορεί στο Twitter και όσοι το ποστάρουν υποστηρίζουν ότι απεικονίζει τον δράστη τη στιγμή που φεύγει από τον τόπο της επίθεσης. Στα χάρι του φαίνεται να κρατά στιλέτο.

Δύο παιδιά και ο ηλικιωμένος φέρεται να νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Η αστυνομία αναφέρει ότι ο δράστης είναι ένας Σύρος, αιτών άσυλο, ηλικίας 45 ετών.

Σοκαριστική μαρτυρία για την επίθεση με μαχαίρι σε παιδιά στη Γαλλία

Χαρακτηριστική για τη σοκαριστική επίθεση με μαχαίρι είναι η περιγραφή ενός περαστικού που φιλοξενεί το BFMTV, ονόματι Αντονι ο οποίος εκείνη την ώρα έκανε τζόκινγκ στις όχθες της λίμνης Annecy, όταν ξαφνικά είδε έναν μεγάλο αριθμό ανθρώπων να τρέχουν.

Στην αρχή, νόμιζε ότι επρόκειτο για ένα «παιχνίδι». Όταν όμως είδε και ενήλικες με καροτσάκια να τρέχουν, συνειδητοποίησε ότι η κατάσταση ήταν σοβαρή.

«Μια μαμά μου είπε “μην πας εκεί, υπάρχει κάποιος που μαχαιρώνει τους πάντες, συμπεριλαμβανομένων των παιδιών”», διηγείται.

Ξαφνιασμένος ο αυτόπτης μάρτυρας συνέχισε να τρέχει μέχρι που βρέθηκε «σχεδόν μπροστά» από τον δράστη, τον οποίο κυνηγούσε η αστυνομία. Καθώς πλησίαζε ο Άντονι έκανε στην άκρη. «Και είδα ότι κατευθυνόταν κατευθείαν προς έναν παππού», ο οποίος συνοδευόταν από τη σύζυγό του, εξηγεί.

Ο δράστης μαχαίρωσε μία φορά τον ηλικιωμένο άνδρα, σύμφωνα με τον Άντονι. Αφού μαχαιρώθηκε, «έπεσε στο έδαφος».

Ένας αστυνομικός πυροβόλησε τότε εναντίον του δράστη, ο οποίος στη συνέχεια μαχαίρωσε τον ηλικιωμένο για δεύτερη φορά. Στη συνέχεια η αστυνομία ακινητοποίησε τον δράστη.

Σύρος πρόσφυγας στη Σουηδία ο δράστης

Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν γαλλικά ΜΜΕ ο δράστης είναι Σύρος, γεννημένος το 1991, εγκατεστημένος επί δέκα χρόνια στη Σουηδία, όπου έλαβε καθεστώς πρόσφυγα στις 26 του περασμένου Απριλίου.

Στα τέλη Νοεμβρίου του 2022 ο 32χρονος Αμπνταλμασίχ Χ., όπως κατονομάζουν τα γαλλικά ΜΜΕ τον δράστη, είχε υποβάλει αίτηση για χορήγηση ασύλου στη Γαλλία, η οποία, όμως δεν είχε νόημα, αφού λίγους μήνες αργότερα αναγνωρίστηκε ως πρόσφυγας στη Σουηδία. Η εθνικότητά του έχει επιβεβαιωθεί, μεταδίδει η Le Monde.

Ο δράστης δεν είπε ούτε λέξη

Τόσο κατά τη διάρκεια των επιθέσεων όσο και κατά τη στιγμή της σύλληψής του, ο δράστης «δεν είπε ούτε λέξη», δήλωσε ο αυτόπτης μάρτυρας.

Περιέγραψε τον άνδρα ως περίπου 45 ετών, με «ελαφρώς ανεπτυγμένη» σωματική διάπλαση. Ήταν ντυμένος στα πράσινα και φορούσε μπαντάνα στο κεφάλι.

Ο εν λόγω αυτόπτης μάρτυρας που επικαλείται το BFMTV δεν είδε την επίθεση στα παιδιά, η οποία είχε συμβεί νωρίτερα. Αλλά περίπου 50 μέτρα μακριά, στο πάρκο, περιγράφει πως «είδα παιδιά στο έδαφος και μια μητέρα επίσης στο έδαφος», ενώ όπως λέει είδε το όπλο με τα ίδια του τα μάτια, «ένα στιλέτο».

Είχε επισκεφθεί το σημείο της επίθεσης το τελευταίο δίμηνο

Σύμφωνα με μαρτυρία ο δράστης εθεάθη στην περιοχή της επίθεσης εδώ και δύο μήνες «Αυτός ο άνθρωπος, σίγουρα, βρισκόταν στο Pâquier (περιοχή δίπλα στη λίμνη όπου έγινε η επίθεση) εδώ και περίπου δύο μήνες. Ήταν εκεί κάθε πρωί, από το πρωί μέχρι το βράδυ και όλοι τον είχαν παρατηρήσει λίγο γιατί ήταν μόνος», είπε αυτόπτης μάρτυς στο France Bleu.

«Είδα το πρώτο παιδί να διασχίζει το δρόμο που ήταν ένα μωρό γεμάτο αίματα, σκέφτηκα μέσα μου, πρέπει να παρασύρθηκε από κάποιο ποδήλατο και, στο μεταξύ, μια ομάδα νεαρών που ήταν στο le Pâquier ήταν λίγο σε κατάσταση σοκ και έλεγαν στα πρώτα περιπολικά της αστυνομίας να πάνε παρακάτω».