Σουηδία: Επίθεση με μαχαίρι σε σχολείο – Τουλάχιστον 3 τραυματίες

Επίθεση με μαχαίρι σε σχολείο της σουηδικής πόλης Eskilstuna εκδηλώθηκε την Πέμπτη, όπως μετέδωσε το σουηδικό TV4.

Αμέσως σήμανε συναγερμός και η αστυνομία οργάνωσε μεγάλη επιχείρηση, ενώ η περιοχή έχει ήδη αποκλειστεί. Στο σημείο έσπευσαν και ασθενοφόρα. Οι μαθητές τέθηκαν σε περιορισμό, με απόφαση της διεύθυνσης, που διήρκησε 40 λεπτά. Σύμφωνα με το σχολείο, κανένας μαθητής δεν εμπλέκεται στην επίθεση.

Από την επίθεση αρκετοί άνθρωποι τραυματίστηκαν, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες τρία άτομα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.

«Είναι αλήθεια ότι ένα σοβαρό έγκλημα λαμβάνει χώρα στην Eskilstuna», δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας στο TV4.

Προς το παρόν, όπως αναφέρουν τοπικά μέσα, δεν έχουν γίνει συλλήψεις. Η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό ενός ή περισσότερων δραστών, επιστρατεύοντας drone και ειδικά εκπαιδευμένους σκύλους.

Αυτόπτης μάρτυρας ανέφερε σε τοπικά μέσα ότι είδε δύο μαχαιρωμένα θύματα, μετά από συμπλοκή ανάμεσα σε δύο ομάδες, περίπου 20 ατόμων. η καθεμία.

Σε ανακοίνωσή της, η αστυνομία κάνει λόγο για μεγάλη επιχείρηση, μετά από πολλές κλήσεις που έλαβε στις 12:45 μ.μ. (τοπική ώρα) σχετικά με ύποπτο σοβαρό αδίκημα. Σύμφωνα με την ανακοίνωση η επίθεση έγινε με τουλάχιστον ένα εργαλείο, ενώ το αδίκημα που διερευνάται είναι η απόπειρα δολοφονίας. Στον τόπο του εγκλήματος κατευθύνθηκαν και ιατροδικαστές.