Ζελένσκι από Μολδαβία: Το μέλλον μας είναι στην ΕΕ - Η Ουκρανία είναι έτοιμη να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε σήμερα (1/6) ότι η χώρα του είναι έτοιμη να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ και πρόσθεσε ότι το Κίεβο αναμένει η Συμμαχία να είναι έτοιμη για την ένταξή του.

Ειδικότερα, ο Ουκρανός πρόεδρος Ζελένσκι έφτασε σήμερα στο πρωί στη Μολδαβία, από όπου επανέλαβε την επιθυμία της Ουκρανίας να ενταχθεί στην ΕΕ, για να παραστεί στη δεύτερη σύνοδο της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας, στην οποία συμμετέχουν σχεδόν 50 Ευρωπαίοι ηγέτες.

Ο Ουκρανός πρόεδρος, η παρουσία του οποίου δεν είχε επιβεβαιωθεί εκ των προτέρων, ήταν ο πρώτος ηγέτης τον οποίο υποδέχθηκε στο κόκκινο χαλί η Μολδαβή πρόεδρος Μάγια Σάντου.

Ζελένσκι Το μέλλον μας είναι στην ΕΕ -Ετοιμοι να ενταχθούμε στο ΝΑΤΟ

«Στηρίζουμε τη Μολδαβία και τον λαό της που βρίσκεται σε διαδικασία ένταξης στην ΕΕ. Στηρίξατε τον λαό μας, τους πρόσφυγές μας που έφυγαν τις πρώτες ημέρες του πολέμου και δεν θα το ξεχάσουμε ποτέ», υπογράμμισε ο Ζελένσκι έχοντας δίπλα του την Σάντου.

«Το μέλλον μας είναι στην ΕΕ. Η Ουκρανία είναι έτοιμη να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ», τόνισε.

Ο Ουκρανός πρόεδρος είχε επισημάνει ότι εργάζεται για να λάβει τη στήριξη μιας συμμαχίας δυνάμεων, οι οποίες θα προσφέρουν πολεμικά αεροσκάφη στη χώρα του ώστε να καταφέρει να απωθήσει τη ρωσική εισβολή. Είχε προσθέσει εξάλλου ότι στη διάρκεια της συνόδου θα συζητηθούν το ουκρανικό ειρηνευτικό σχέδιο και οι φιλοδοξίες του Κιέβου να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

Δείτε εικόνες από την επίσκεψη Ζελένσκι στην Μολδαβία: