Φρένο στις βίζες συγγενών των φοιτητών στη Βρετανία

Με νέα απόφαση της κυβέρνησης Σούνακ, οι φοιτητές πλέον δεν θα έχουν τη δυνατότητα να βγάλουν βίζες στους συγγενείς τους που θέλουν να τους επισκεφτούν στη Βρετανία.

 

Οι νέοι περιορισμοί έχουν στόχο να περιορίσουν τη μετανάστευση, περιορίζοντας του φοιτητές να φέρνουν μέλη της οικογένειας τους μόνο κατά τις μεταπτυχιακές σπουδές.

Παράλληλα σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ, για να αποφευχθεί η κατάχρηση της βίζας, οι φοιτητές δεν θα μπορούν να αλλάζουν τη φοιτητική βίζα σε βίζα εργασίας έως ότου να ολοκληρωθούν οι σπουδές τους.

Η κυβέρνηση θα επανεξετάσει τα κεφάλαια που πρέπει να έχουν οι φοιτητές για να αποδείξουν ότι μπορούν να φροντίσουν τους εαυτούς τους και τα εξαρτώμενα μέλη τους στο Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς και να περιορίσει τα πρακτορεία που υποβοηθούν τις ακατάλληλες αιτήσεις.

Στοχεύει να φιλοξενεί 600.000 διεθνείς φοιτητές τριτοβάθμιας εκπαίδευσης που σπουδάζουν στο Ηνωμένο Βασίλειο κάθε χρόνο έως το 2030, για δύο συνεχόμενα χρόνια.

Περίπου 136.000 βίζες χορηγήθηκαν σε εξαρτώμενoυς φοιτητών το 2022, σημειώνοντας αύξηση από τους 16.000 το 2019 όταν οι Τόρις δεσμεύτηκαν προεκλογικά να μειώσουν τη μετανάστευση.