Η πρώτη δημόσια εμφάνιση Πούτιν μετά την φερόμενη επίθεση με drones στο Κρεμλίνο

Η ρωσική δημόσια τηλεόραση μετέδωσε πλάνα που δείχνουν τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν στη διάρκεια συνάντησης εργασίας η οποία παρουσιάζεται πως έλαβε χώρα στο Κρεμλίνο, στην πρώτη δημόσια εμφάνισή του μετά την ανακοίνωση χθες μιας φερόμενης ως επίθεσης με μη επανδρωμένο αεροσκάφος (drone).

 

Στα πλάνα αυτά, που δεν φέρουν ημερομηνία, ο Ρώσος πρόεδρος συναντάται με τον υπουργό Οικονομικής Ανάπτυξης, Μαξίμ Ρετσετνίκοφ. Νωρίτερα σήμερα, ο εκπρόσωπος της ρωσικής προεδρίας, Ντμίτρι Πεσκόφ, είχε δηλώσει πως ο Πούτιν εργαζόταν σήμερα από το Κρεμλίνο.

Εν τω μεταξύ, η Ρωσία κατηγόρησε σήμερα τις ΗΠΑ ότι βρίσκονται πίσω από την επίθεση με drones εναντίον του Κρεμλίνου. «Γνωρίζουμε ότι η Ουάσιγκτον επιλέγει τους στόχους και ότι η Ουκρανία απλά θέτει σε εφαρμογή τα αμερικανικά σχέδια», ανέφερε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ. Οι ρωσικοί ισχυρισμοί είναι ψευδείς, απάντησε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου για θέματα εθνικής ασφάλειας, Τζον Κίρμπι. Ο ίδιος δήλωσε επίσης ότι οι ΗΠΑ δεν ενθαρρύνουν ούτε δίνουν τη δυνατότητα στην Ουκρανία να προχωρά σε πλήγματα έξω από τα σύνορά της.