Βελτιώνεται η υγεία του Σίλβιο Μπερλουσκόνι αλλά παραμένει στη ΜΕΘ

Παραμένει στην εντατική ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας Σίλβιο Μπερλουσκόνι, καθώς πριν λίγες μέρες διαγνώστηκε με λευχαιμία και ξεκίνησε τις χημειοθεραπείες.

Αναλυτικότερα σύμφωνα με ιατρικό ανακοινωθέν που εκδόθηκε πριν από λίγο, η κατάσταση της υγείας του συνεχίζει να βελτιώνεται.

Όπως αναφέρεται στο ανακοινωθέν, «τις τελευταίες τριάντα έξι ώρες, διαπιστώθηκε περαιτέρω βελτίωση της λειτουργίας του αναπνευστικού συστήματος και των νεφρών του ασθενή» με παράλληλη μείωση των λευκών αιμοσφαιρίων (τα οποία τις περασμένες ημέρες ήταν ιδιαίτερα αυξημένα) και περιορισμό της λοίμωξης των πνευμόνων.

Προς το παρόν, ο «Καβαλιέρε» πρόκειται να παραμείνει στην μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου Σαν Ραφαέλε του Μιλάνου, στην οποία και εισήχθη πριν από οκτώ ημέρες.

«Θέλω να σας πω κάτι εντελώς αυθόρμητο: εντυπωσιάσθηκα, για μια ακόμη φορά, από την μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλει ο πατέρας μου για να ανακτήσει δυνάμεις» δήλωσε στους δημοσιογράφους ο πρωτότοκος γιος του Ιταλού πρώην πρωθυπουργού, Πιερσίλβιο Μπερλουσκόνι. Πρόσθεσε, δε, ότι χθες βράδυ ο πατέρας του παρακολούθησε στην τηλεόραση τον αγώνα ποδοσφαίρου του Champions League, Μίλαν – Νάπολη.

Ο δε Ιταλός υπουργός Εξωτερικών, Αντòνιο Ταγιάνι, υπογράμμισε: «στις 5 και 6 Μαΐου θα οργανώσουμε στο Μιλάνο μια μεγάλη συγκέντρωση του κόμματός μας, Φόρτσα Ιτάλια. Ελπίζουμε ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι να είναι μαζί μας, στην εξέδρα».