«Μείγμα αληθινών και ψευδών στοιχείων, έγινε σκόπιμα», λέει η Ουκρανία για τις διαρροές εγγράφων του Πενταγώνου

Τις διαρροές εγγράφων του Πενταγώνου σχολίασε ο Ουκρανός υπουργός Άμυνας, κάνοντας λόγο για σκόπιμη ενέργεια.

Ο Ουκρανός υπουργός Άμυνας δήλωσε σήμερα ότι οι διαρροές διαβαθμισμένων εγγράφων του Πενταγώνου περιέχουν ένα μείγμα αληθινών και ψευδών πληροφοριών για τον στρατό της χώρας του, αλλά υποβάθμισε τον αρνητικό τους αντίκτυπο.

«Υπάρχουν πολλές πληροφορίες σ’ αυτά που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα» δήλωσε ο Ολέξιι Ρέζνικοφ κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Μαδρίτη με τον Ισπανό ομόλογο του.

«Οι πληροφορίες που ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα έχουν χάσει την σημασία τους. Επομένως είναι ένα μείγμα αλήθειας και ψέματος».

Σκόπιμη ενέργεια η διαρροή εγγράφων του Πενταγώνου, λέει ο Ουκρανός υπουργός Άμυνας

Ο Ρέζνικοφ είπε επίσης πως πιστεύει ότι οι διαρροές ήταν μια σκόπιμη προσπάθεια να δείξει τις διαφωνίες μεταξύ των συμμάχων του Κιέβου.

«Ο κερδισμένος από αυτή την δουλειά είναι φυσικά η Ρωσία και οι σύμμαχοι της ή οι υποστηρικτές της» δήλωσε ο Ρέζνικοφ.

«Ο στόχος αυτής της δουλειάς είναι να μειώσει το επίπεδο της εμπιστοσύνης μεταξύ των εταίρων μας, ειδικά των Ηνωμένων Πολιτειών και των άλλων χωρών, και για μένα αυτός είναι απολύτως σαφές και καθαρό».

Οι Αμερικανοί αξιωματούχοι προσπαθούν να βρουν ποιος διέρρευσε τις διαβαθμισμένες πληροφορίες τη στιγμή που οι ουκρανικές δυνάμεις ετοιμάζονται για μια αναμενόμενη αντεπίθεση για να ανακαταλάβουν τα κατεχόμενα από την Ρωσία εδάφη.

Ρέζνικοφ: «Αναληθείς οι διαρροές για παρουσία ειδικών δυνάμεων του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία»

Ο Ρέζνικοφ απέρριψε ως «αναληθείς» του υπαινιγμούς σχετικά με τις διαρροές των εγγράφων του Πενταγώνου ότι ειδικές δυνάμεις του ΝΑΤΟ επιχειρούν εντός της Ουκρανίας.

Ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ριαμπκόφ δήλωσε σήμερα ότι ο “θησαυρός” των εγγράφων πρέπει να είναι ψευδής και μια σκόπιμη προσπάθεια αποπροσανατολισμού της Μόσχας. Το Κρεμλίνο έχει πει ότι δεν γνωρίζει «όπως όλοι οι άλλοι» πόσο αυθεντικά είναι αυτά τα έγγραφα.

Ορισμένοι εμπειρογνώμονες σε θέματα ασφαλείας και Αμερικανοί αξιωματούχοι λένε ότι υποπτεύονται ότι αυτός που έκανε τις διαρροές θα μπορούσε να είναι Αμερικανός, αλλά δεν αποκλείουν φιλο-Ρώσους παράγοντες.