Ώρες αγωνίας μετά την κατάρρευση πολυκατοικίας στη Μασσαλία - «Δεν έχει εμφανιστεί κανένας κάτοικος» (photo)

Σε κατάσταση σοκ βρίσκεται η Γαλλία, μετά την είδηση της κατάρρευσης τετραώροφης πολυκατοικίας στη Μασσαλία λίγο μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου, με τις Αρχές να φοβούνται ακόμη και για αρκετούς νεκρούς.

Μέχρι στιγμής, πέντε άτομα έχουν τραυματιστεί, όλοι εκ των οποίων είναι κάτοικοι γειτονικών κτιρίων, ενώ 33 συνολικά έχουν λάβει τις πρώτες βοήθειες. Αυτό που προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία, ωστόσο, είναι ότι κανένας από τους κατοίκους του κτιρίου που κατέρρευσε δεν έχει έρθει μέχρι στιγμής σε επικοινωνία ούτε με τις Αρχές αλλά ούτε και με τις οικογένειές τους.

«Έχουμε προς το παρόν μια πολύ προσωρινή εκτίμηση, πρέπει να περιμένουμε να μάθουμε περισσότερα. Γίνονται διασταυρώσεις με οικογένειες που αναζητούν τα αγαπημένα τους πρόσωπα, όμως όλοι οι άνθρωποι που υποτίθεται ότι βρίσκονταν σε αυτό το κτίριο δεν έχουν επικοινωνήσει ακόμη και οι οικογένειες ανησυχούν», δήλωσε στο Franceinfo ο υπουργός Στέγασης, Olivier Klein.

«Θα πρέπει να προετοιμαστούμε ότι θα υπάρχουν θύματα από αυτήν την τρομερή τραγωδία», δήλωσε νωρίτερα ο δήμαρχος της Μασσαλίας

Από νωρίς το πρωί της Κυριακής, οι πυροσβέστες δίνουν μάχη με τις φλόγες σε μια πυρκαγιά που ξέσπασε στα ερείπια και εμποδίζει την έρευνα για τυχόν αγνοούμενος, δήλωσε ο αντιναύαρχος Lionel Mathieu, διοικητής των πυροσβεστών της Μασσαλίας. «Στόχος είναι να ελέγξουμε τη φωτιά για να στείλουμε τα σκυλιά όσο το δυνατόν γρηγορότερα», υπογράμμισε λίγο αργότερα ο διοικητής Λοράν που διευθύνει τις επιχειρήσεις. Σύμφωνα με δημοσιογράφο της Le Monde, πάντως, η φωτιά φαίνεται πλέον υπό έλεγχο.

Μακρόν: Οι σκέψεις μας με τους πληγέντες στη Μασσαλία

Με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, εξέφρασε τη λύπη του για το συμβάν με την κατάρρευση της πολυκατοικίας στον αριθμό 17 της οδού Τίβολι στη Μασσαλία, λέγοντας μεταξύ άλλων πως η έρευνα συνεχίζεται με αξιοποίηση σημαντικών πόρων και ευχαριστώντας πυροσβέστες και διασώστες για την συνδρομή τους.

«Θλίψη για τη Μασσαλία, όπου χθες το βράδυ κατέρρευσε κτίριο στην οδό Τίβολι. Η σκέψη μου είναι με τους πληγέντες και τους αγαπημένους τους. Η έρευνα συνεχίζεται με αξιοποίηση σημαντικών πόρων. Ευχαριστούμε τους πυροσβέστες και τους διασώστες που κινητοποιήθηκαν», έγραψε συγκεκριμένα ο Μακρόν.

Φωτογραφία: AP