Η Στόρμι Ντάνιελς καλείται να πληρώσει ακόμη 120.000 δολάρια στον Τραμπ - Τι αποφάσισε Εφετείο

Μια νομική νίκη κατά της Στόρμι Ντάνιελς κατάφερε ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλτ Τραμπ.

Το 9ο Περιφερειακό Εφετείο των ΗΠΑ διέταξε την σταρ ταινιών ενηλίκων να καταβάλει στον Τραμπ το ποσό των 121.972 δολαρίων σε νομικές αμοιβές που προκύπτουν από μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση που υπέβαλε εναντίον του το 2018, η οποία ωστόσο αργότερα απορρίφθηκε.

Η Ντάνιελς είχε μηνύσει τον Τραμπ το 2018, αφού ένας άγνωστος άνδρας την απείλησε σε ένα πάρκινγκ για να σιωπήσει για την υποτιθέμενη σχέση της με τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ, σύμφωνα με το CNN.

Την Τρίτη (4/4), το 9ο Περιφερειακό Εφετείο των ΗΠΑ τάχθηκε υπέρ του Τραμπ που αποφάσισε ότι η Ντάνιελς πρέπει να πληρώσει τα δικαστικά του έξοδα.

Ο Τραμπ καταγγέλλει παρέμβαση στις εκλογές του 2024

«Δεν φανταζόμουν ποτέ πως είναι δυνατό κάτι τέτοιο στην Αμερική»: μερικές ώρες αφού του απαγγέλθηκαν κατηγορίες από δικαστήριο της Νέας Υόρκης, ο ρεπουμπλικάνος πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ κατήγγειλε «επέμβαση» της δικαιοσύνης στις προεδρικές εκλογές του 2024, στις οποίες ονειρεύεται να «ανακαταλάβει» τον Λευκό Οίκο.

«Το μόνο έγκλημα που διέπραξα ποτέ ήταν πως υπερασπίστηκα το έθνος μας εναντίον αυτών που επιδιώκουν να το καταστρέψουν» τόνισε την Τετάρτη ο μεγιστάνας των ακινήτων σε ομιλία του με ακροατήριο υποστηρικτές του στην κατοικία του στο Μαρ-α-Λάγκο, στο Παλμ Μπιτς, στη Φλόριντα, καταφερόμενος εναντίον του εισαγγελέα του Μανχάταν Άλβιν Μπραγκ, που του άσκησε τη δίωξη.

Ο Τραμπ είναι ο πρώτος πρόεδρος των ΗΠΑ εναντίον του οποίου απαγγέλλονται κατηγορίες. Συγκεκριμένα κατηγορείται ότι «ενορχήστρωσε» σειρά πληρωμών προκειμένου να αποσιωπηθούν τρεις υποθέσεις που θα μπορούσαν να τον πλήξουν πριν από τις εκλογές του 2016.

Μεταξύ άλλων η ομάδα του πρώην προέδρου κατέβαλε 130.000 δολάρια στην πορνοστάρ Στόρμι Ντάνιελς -με την οποία φέρεται να είχε εξωσυζυγική σχέση- προκειμένου να εξαγοράσει τη σιωπή της.

Ο Ντόναλντ Τραμπ «δεν σταμάτησε να ψεύδεται», τόνισε ο εισαγγελέας του Μανχάταν Άλβιν Μπραγκ, καταγγέλλοντας, έπειτα από πέντε χρόνια που το γραφείο του διεξάγει έρευνα, «τη σοβαρή εγκληματική συμπεριφορά» του Νεοϋρκέζου επιχειρηματία.

«Ο νόμος είναι ίδιος για όλους», υπογράμμισε σε συνέντευξη Τύπου.

Κάνοντας λόγο για μια «θλιβερή» και «λανθασμένη» απαγγελία κατηγοριών, ένας από τους δικηγόρους του Τραμπ, ο Τοντ Μπλανς, του υποσχέθηκε ότι θα δώσει μάχη για να τον υπερασπιστεί.