Στο δικαστήριο του Μανχάταν ο Τραμπ - «Είναι σουρεαλιστικό, ουάου, θα με συλλάβουν» (video)

Ο τέως πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, έφτασε στο γραφείο τού εισαγγελέα του Μανχάταν, Άλβιν Μπραγκ, όπου και παραδόθηκε, προτού οδηγηθεί στο δικαστήριο για να του απαγγελθούν κατηγορίες για την υπόθεση Στόρμι Ντάνιελς.

Ο τέως πρόεδρος χαρακτήρισε «σουρεαλιστικό» το γεγονός ότι πρέπει να εμφανιστεί ενώπιον του δικαστή Χουάν Μέρτσαν. Είναι ο πρώτος πρώην ή εν ενεργεία πρόεδρος των ΗΠΑ που βρίσκεται αντιμέτωπος με άσκηση ποινικής δίωξης για την υπόθεση της εξαγοράς της σιωπής της πορνοστάρ το 2016.

Αναμένεται ότι θα δηλώσει αθώος σε όλες τις κατηγορίες και θα κάνει δηλώσεις αργότερα, αφού επιστρέψει στη Φλόριντα.

Την ώρα, μάλιστα, που βρισκόταν καθ’οδόν προς το γραφείο του εισαγγελέα, ο Ντόναλντ Τραμπ προέβη σε μια ανάρτηση στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Truth Social, λέγοντας: «Κατευθύνομαι προς το Κάτω Μανχάταν, στο Δικαστικό Μέγαρο. Φαίνεται τόσο σουρεαλιστικό – ουάου, πρόκειται να με συλλάβουν. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι αυτό συμβαίνει στην Αμερική. MAGA!».

Χωρίς χειροπέδες ο Τραμπ

Νωρίτερα, ο Τραμπ είχε αναχωρήσει από τον ουρανοξύστη του στη Νέα Υόρκη, τον «Trump Tower», για να μεταβεί στο δικαστήριο του Μανχάταν.

Ο πρώην ένοικος του Λευκού Οίκου (2017-21), που φιλοδοξεί να επιστρέψει στην Ουάσινγκτον το 2024, αναχώρησε γύρω στις 20.00 (ώρα Ελλάδας) από την κατοικία του στην 5η Λεωφόρο του Μανχάταν, για να μεταβεί στο δικαστικό μέγαρο, στο νότιο άκρο του νησιού.

Στο πλαίσιο της σύλληψης, ο Τραμπ αναμένεται να δώσει δακτυλικά αποτυπώματα και στη συνέχεια θα οδηγηθεί στη δικαστική αίθουσα, σε μια ιστορική στιγμή για τις ΗΠΑ.

Η αστυνομία δεν αναμένεται να βάλει χειροπέδες στον τέως πρόεδρο, καθώς θα παραμείνει υπό συνεχή προστασία από τις αρχές επιβολής του νόμου.

Σημειώνεται ότι στην αίθουσα θα επιτραπεί η είσοδος σε πέντε φωτογράφους, αλλά οι τηλεοπτικές κάμερες θα πρέπει να μείνουν εκτός, ενώ οι δημοσιογράφοι που θα παρακολουθήσουν τη διαδικασία δεν θα μπορούν να έχουν μαζί τους ούτε καν φορητό υπολογιστή.