Σαλβίνι: «Η Ελλάδα και η Ιταλία δεν μπορούν να επωμίζονται όλο το βάρος του μεταναστευτικού»

Ο Ματέο Σαλβίνι, σε συνάντησή του με τους ξένους ανταποκριτές που εργάζονται στην Ιταλία, αναφέρθηκε στην πορεία της κυβέρνησης Μελόνι, στο μεταναστευτικό και στα κύρια οδικά έργα στη χώρα του.

Απαντώντας σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Ιταλός υπουργός Υποδομών και γραμματέας της Λέγκα δήλωσε ότι «η προστασία των εξωτερικών συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι εκ των ων ουκ άνευ».

«Τις ημέρες αυτές υπάρχει ένα σκάφος με μετανάστες και πρόσφυγες στην περιοχή έρευνας και διάσωσης της Μάλτας. Δεν χρειάζεται μεγάλη φαντασία για να καταλάβουμε ποιος θα λύσει το πρόβλημα: η Ελλάδα ή η Ιταλία. Αλλά δεν μπορούν μόνο δυο χώρες να επωμίζονται όλο αυτό το βάρος», είπε ο Σαλβίνι.

Σύμφωνα με τον υπουργό Υποδομών και αντιπρόεδρο της ιταλικής κυβέρνησης «η Ευρώπη πρέπει να καταβάλει μεγαλύτερη προσπάθεια για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού/προσφυγικού, με αλληλεγγύη, χρηματοδοτήσεις και επιπλέον προσωπικό».

Όσο για τη νέα νομοθεσία της χώρας του, ο Ματέο Σαλβίνι τόνισε πως «το ότι ζητείται από τις ΜΚΟ, ύστερα από κάθε επιχείρηση διάσωσης, να κατευθύνονται προς ασφαλές λιμάνι για την αποβίβαση των διασωθέντων, είναι απόλυτα λογικό».

Σε σχέση με την εσωτερική επικαιρότητα στην Ιταλία, υπογράμμισε ότι «μαζί με το κόμμα της Μελόνι και του Μπερλουσκόνι, η Λέγκα ενέκρινε όλες τις επιλογές των τελευταίων έξι μηνών» και ότι αν η Τζόρτζια Μελόνι δεν είχε εκλεγεί πρωθυπουργός, ο ίδιος δεν θα ήταν αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

Ο Σαλβίνι παρουσίασε επίσης το σχέδιο που ενέκρινε η κυβέρνηση της Ρώμης για την κατασκευή γέφυρας που θα συνδέει τη Σικελία με την Καλαβρία. Πιο αναλυτικά, υπογράμμισε ότι «δεν πρόκειται να υπάρξουν προβλήματα σε ό,τι αφορά την ασφάλεια της γέφυρας από ενδεχόμενους σεισμούς ή ακραία καιρικά φαινόμενα», ενώ προέβλεψε ότι «σε διάστημα πέντε χρόνων θα δημιουργηθούν 100.000 θέσεις εργασίας».