Βασιλιάς Κάρολος: Αναβάλλεται η επίσκεψη στη Γαλλία λόγω των απεργιών

Αναβάλλεται η τριήμερη επίσκεψη του βασιλιά Καρόλου στη Γαλλία λόγω των μαζικών διαδηλώσεων και των απεργιών για το συνταξιοδοτικό.

Ο μονάρχης του Ηνωμένου Βασιλείου επρόκειτο να ξεκινήσει την τριήμερη επίσκεψή του στη Γαλλία την Κυριακή. Θα ήταν η πρώτη επίσημη επίσκεψή του ως μονάρχης στο εξωτερικό.

«Δεδομένης της ανακοίνωσης χθες ακόμη μίας ημέρας εθνικών διαδηλώσεων κατά της μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού την Τρίτη, η επίσκεψη του βασιλιά Καρόλου, που αρχικά είχε προγραμματιστεί για τις 26-29 Μαρτίου, θα αναβληθεί», αναφέρεται σε ανακοίνωση του Ελιζέ.

Αντίστοιχα, εκπρόσωπος της βρετανικής κυβέρνησης δήλωσε ότι η επίσκεψη αναβλήθηκε έπειτα από «αίτημα του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν».

Προηγουμένως, εκπρόσωποι των συνδικάτων δήλωσαν ότι «είχαν βάλει στο στόχαστρό τους» τη -ματαιωθείσα, πλέον- επίσκεψη του Καρόλου Γ’.

«Θα συνεχίσουμε τις κινητοποιήσεις μας (ενάντια στο σχέδιο μεταρρύθμισης) και η επίσκεψη αυτή θα είναι στο στόχαστρό μας», προειδοποίησαν ο Ματιέ Ομπρί (Γενική Συνομοσπονδία Εργατών) και ο Ιβάν Φορ του συνδικάτου Force Ouvriere μιλώντας στην εφημερίδα Sud-Ouest αυτή την εβδομάδα.

«Είναι σχεδόν βέβαιο ότι ο βασιλιάς δεν θα μπορέσει να πάρει το τραμ στο Μπορντό, όπως σχεδίαζε», προέβλεψε επίσης ο Πασκάλ Μεσγκενό, εκπρόσωπος του συνδικάτου CFTC στην αρχή μεταφορών Transports Bordeaux Métropole (TBM).

Υπενθυμίζεται ότι χθες, Πέμπτη, πλήθος κόσμου μαζεύτηκε σε δεκάδες πόλεις της Γαλλίας για να διαμαρτυρηθεί ενάντια στην αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης, ενώ επεισόδια σημειώθηκαν στη Μασσαλία, στη Ρεν, στη Λυών, στο Παρίσι και στο Μπορντό.