Σι Τζινπίνγκ: Σύμφωνη με την "ιστορική λογική" η επίσκεψή μου στη Ρωσία - "Χθες προσκάλεσα τον πρόεδρο Πούτιν να έλθει στην Κίνα"

Ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ, που πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη Ρωσία, δήλωσε σήμερα ότι προσκάλεσε τον Βλαντίμιρ Πούτιν να επισκεφθεί την Κίνα φέτος, σε μια ένδειξη των δεσμών που ενώνουν τις δύο χώρες εν μέσω έντασης με τη Δύση.

«Χθες, προσκάλεσα τον πρόεδρο Πούτιν να έλθει στην Κίνα φέτος, όταν μπορέσει», δήλωσε ο Σι κατά τη διάρκεια συνάντησης με τον Ρώσο πρωθυπουργό Μιχαΐλ Μισούστιν, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

Παράλληλα, εξήγησε πως επέλεξε τη Ρωσία για την πρώτη του διεθή επίσκεψη μετά την επανεκλογή του, καθοδηγούμενος από «την ιστορική λογική». «Επιλέξαμε τη Ρωσία ως τον πρώτο σταθμό επίσκεψής μου στο εξωτερικό. Αυτό είναι σύμφωνο με την ιστορική λογική. Είμαστε οι μεγαλύτερες γειτονικές δυνάμεις, είμαστε επίσης στρατηγικοί εταίροι σε πολλούς τομείς», είπε, τονίζοντας ότι η σχέση μεταξύ των δύο χωρών έχει αντέξει στο χρόνο.