Έχουμε καταλάβει περιοχή βόρεια του Μπαχμούτ, λέει ο αρχηγός της Wagner

Μαίνονται οι σφοδρές μάχες στη «μητέρα των μαχών», την πόλη Μπαχμούτ, την κατάληψη της οποίας οι Ρώσοι θεωρούν κομβικής σημασίας για να έχουν στον έλεγχό τους ολόκληρη την ανατολική Ουκρανία.

Η ουκρανική αντίσταση, ωστόσο, αποδεικνύεται σε καθημερινή βάση σθεναρή.

Τη στιγμή που οι Ρώσοι κλιμακώνουν τις επιθέσεις, ο επικεφαλής της παραστρατιωτικής οργάνωσης Wagner, Γεβγκένι Πριγκόζιν, υποστηρίζει ότι οι μαχητές του κατέλαβαν ένα μέρος, βόρεια του Μπαχμούτ.

Σε μήνυμα που δημοσιεύτηκε στο κανάλι του στο Telegram, ο επικεφαλής της Wagner ισχυρίζεται ότι η ομάδα του κατέλαβε ένα μέρος περίπου 15 χλμ βόρεια της πόλης.

«Ελλείψει πυρομαχικών και βλημάτων, στις πιο σκληρές μάχες, τα στρατεύματα περικυκλώνουν όλο και περισσότερο το Μπαχμούτ. Ο οικισμός Zaliznianske καταλήφθηκε από τα στρατεύματά μας», είπε.

Υπενθυμίζεται ότι ο Πριγκόζιν είχε δηλώσει ειρωνικά ότι σκόπευε να διεκδικήσει την προεδρία της Ουκρανίας το 2024, όμως έχει παραδεχτεί ότι η κατάσταση είναι δύσκολη λόγω έλλειψης όπλων.

Η Wagner από το περασμένο καλοκαίρι έχει επλακεί ενεργά στον πόλεμο στην Ουκρανία, στρατολογώντας κατάδικους από φυλακές και σωφρονιστικές αποικίες σε όλη τη Ρωσία, συχνά με την υπόσχεση της διαγραφής των ποινών για όσους συμπληρώσουν έξι μήνες στο μέτωπο.

Ωστόσο οι απώλειες αυτών των τμημάτων, που έχουν υποτυπώδη στρατιωτική εκπαίδευση, είναι τεράστιες. Αυτό συμβαίνει και στις μάχες στην Μπαχμούτ που μαίνονται εδώ και εβδομάδες.