Συνάντηση Χριστοδουλίδη με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο - «Συμβολική και ιστορική η επίσκεψη»

Τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο επισκέφθηκε σήμερα το μεσημέρι ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ο Αρχιεπίσκοπος, αφού καλωσόρισε τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας και του ευχήθηκε για την ανάληψη των καθηκόντων του, σημείωσε ότι είμαστε ψυχικά ενωμένοι με την Κύπρο και θέλουμε έτσι να συνεχίσουμε να είμαστε και να προοδεύουμε. «Χρειάζεται αγώνας, διότι είμαστε σε μια εποχή με πολλές δυσκολίες και πειρασμούς», τόνισε.

Χριστοδουλίδης: Κύπρος και Ελλάδα έχουν να αντιμετωπίσουν αρκετές προκλήσεις και να αξιοποιήσουν ευκαιρίες

Από την πλευρά του, ο Νίκος Χριστοδουλίδης, αφού εξέφρασε ευχαριστίες προς τον Αρχιεπίσκοπο για τη φιλοξενία και τις ευχές, επισήμανε ότι δεν θα μπορούσε στην πρώτη του επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα, να μη συναντηθεί με τον Προκαθήμενο της Εκκλησίας της Ελλάδος. Υπογράμμισε μάλιστα, ότι η Κύπρος και η Ελλάδα ως ανεξάρτητα κράτη της Ε.Ε. έχουν να αντιμετωπίσουν αρκετές προκλήσεις και να αξιοποιήσουν πολλές ευκαιρίες. Αναφέρθηκε επίσης στο κομμάτι της Κύπρου που βρίσκεται υπό κατοχή, ενώ χαρακτήρισε την επίσκεψή του συμβολική και ιστορική.

Παρόντες κατά την συνάντηση ήταν οι μητροπολίτες Δημητριάδος και Αλμυρού Ιγνάτιος, Μεσσηνίας Χρυσόστομος, Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως Αθηναγόρας, Ν. Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος Γαβριήλ, ο αρχιγραμματέας της Εκκλησίας της Ελλάδος επίσκοπος Ωρεών Φιλόθεος, ο πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής, αρχιμανδρίτης Βαρνάβας Θεοχάρης, ο γενικός αρχιερατικός επίτροπος της Αρχιεπισκοπής, αρχιμανδρίτης Ιάκωβος Ανδριόπουλος και ο γραμματέας της Συνοδικής Επιτροπής Διορθοδόξων και Διαχριστιανικών Σχέσεων αρχιμανδρίτης Ιγνάτιος Σωτηριάδης.