Πούτιν: Δύσκολη στιγμή - Η Δύση παίζει βρώμικα με ολόκληρους λαούς και απελευθέρωσε το τζίνι από το μπουκάλι

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν ανέβηκε στο βήμα του ρωσικού Κοινοβουλίου λίγο μετά τις 11 το πρωί (21/2) και άρχισε να εκφωνεί την ομιλία του για την επέτειο της εισβολής στην Ουκρανία.

Ο Ρώσος πρόεδρος όπως μεταδίδει ο Guardian, άρχισε την ομιλία του και εξέθεσε τους λόγους για τους οποίους η Ρωσία ξεκίνησε την ειδική στρατιωτική επιχείρηση, κατηγορώντας τη Δύση και το ΝΑΤΟ ότι μίλησαν δημοσίως για την προμήθεια πυρηνικών όπλων στην Ουκρανία πριν από τη ρωσική εισβολή. Ο Πούτιν κατηγόρησε τη Δύση ότι «παίζει βρώμικο παιχνίδι» με τους ανθρώπους από την Ουκρανία. Επιπρόσθετα ανέφερε μεταξύ άλλων, τη Γιουγκοσλαβία, το Ιράκ, τη Συρία και «αιώνες αποικιοκρατίας και δικτατορίας».

Επίσης τόνισε ότι η Δύση εξαπάτησε τον ίδιο της το λαό με «εντελώς ασύστολα ψέματα» για το τι συνέβαινε στο Ντονμπάς.

Ολος ο πλανήτης είναι διάσπαρτος με αμερικάνικες βάσεις, λέει ο Πούτιν
Ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε επίσης, ότι είναι ανοιχτοί σε διάλογο με τη Δύση και ότι είναι ανοιχτοί σε ένα ισότιμο σύστημα ασφάλειας, αλλά «ως απάντηση λαμβάνουμε ανέντιμες απαντήσεις» και συγκεκριμένες ενέργειες για την επέκταση του ΝΑΤΟ και την ανάπτυξη νέων αντιπυραυλικών συστημάτων στην Ευρώπη. «Ολόκληρος ο πλανήτης είναι διάσπαρτος με αμερικανικές βάσεις, τόνισε ο Βλαντίμιρ Πούτιν.

Πούτιν: Ξεκίνησαν το πόλεμο και χρησιμοποιήσαμε βία για τον σταματήσουμε

«Δεν έχουμε καμία αμφιβολία», τόνισε ο Πούτιν, ότι το Φεβρουάριο του 2022 «όλα ήταν προετοιμασμένα», για μία τιμωρητική δράση του Κιέβου στο Ντονμπάς. «Όλα αυτά ήταν εντελώς αντίθετα με τα έγγραφα που έγιναν δεκτά από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ. Θέλω να επαναλάβω ότι αυτοί ξεκίνησαν τον πόλεμο και εμείς χρησιμοποιήσαμε βία για να τον σταματήσουμε», επισήμανε ο Ρώσος πρόεδρος. Επιπρόσθετα, ανέφερε ότι ο στόχος της Δύσης ήταν η απεριόριστη ισχύς και ότι η Σεβαστούπολη ήταν προφανώς ο επόμενος στόχος μετά το Ντονμπάς.

Ο Πούτιν επίσης κατηγορεί τη Δύση για «ατελείωτη ροή κατηγοριών κατά της Ρωσίας» στην πρόσφατη διάσκεψη του Μονάχου για την ασφάλεια, και λέει ότι «η Δύση απελευθέρωσε το τζίνι από το μπουκάλι» ως αποτέλεσμα των πολέμων, και κατηγορεί τη Δύση ότι διέπραξε πολλαπλά πραξικοπήματα.

Λέει ότι η Δύση υποστήριξε «ένα αντικρατικό πραξικόπημα» στην Ουκρανία το 2014. Λέει ότι μία από τις μονάδες του ουκρανικού στρατού έχει πάρει το όνομα μιας γερμανικής ναζιστικής μονάδας και ότι «οι κυβερνώντες επιλέγουν να κλείνουν τα μάτια σε αυτό». Επιπρόσθετα ο Ρώσος πρόεδρος τόνισε ότι η Δύση θα χρησιμοποιήσει οποιονδήποτε, είτε Ναζί, είτε τρομοκράτη, είτε ακόμη και «τον ίδιο τον διάολο», για να πολεμήσει τη Ρωσία.

«Οι Ουκρανοί πολίτες ήταν όμηροι των δυτικών αφεντικών τους»

Ο Πούτιν πρόσθεσε, ότι ο ουκρανικός λαός έχει γίνει «όμηρος των δυτικών αφεντικών τους», οι οποίοι κατέλαβαν τη χώρα από πολιτική, οικονομική και στρατιωτική άποψη. Ο Ρώσος πρόεδρος είπε επίσης, ότι «το καθεστώς δεν εξυπηρετεί τα εθνικά τους συμφέροντα. Εξυπηρετούν τα συμφέροντα ξένων δυνάμεων».

Επιπρόσθετα ο Πούτιν επισήμανε ότι η Δύση προσπαθεί να μετατρέψει μια τοπική σύγκρουση σε παγκόσμια σύγκρουση και «θα αντιδράσουμε με τον κατάλληλο τρόπο. Μιλάμε για την ύπαρξη της χώρας μας».

Δείτε την ομιλία του Βλαντίμιρ Πούτιν από το ρωσικό Κοινοβούλιο: