Τουρκία: Συνεχίζουν να απεγκλωβίζουν κόσμο επτά ημέρες μετά τον φονικό σεισμό

Ο σεισμός 7,8 Ρίχτερ της 6ης Φεβρουαρίου, έχει αφήσει πίσω του περισσότερους από 28.000 νεκρούς, στην Τουρκία και την Συρία, και ανυπολόγιστες καταστροφές.

Περισσότεροι από 1 εκατομμύριο άνθρωποι βρίσκονται χωρίς στέγη λόγω του σεισμού, ενώ διασώστες από πολλές χώρες που έχουν σπεύσει στην Τουρκία, συμπεριλαμβανομένων και της Ελλάδας, δίνουν μάχη με το χρόνο ώστε να απεγκλωβίσουν όσους έχουν επιβιώσει και βρίσκονται κάτω από τα ερείπια.

Όπως, αναφέρουν πληροφορίες του τουρκικού πρακτορείου Anadolu, τουλάχιστον 42 άνθρωποι διασώθηκαν από τα συντρίμμια μεταξύ της 141ης και της 170ης ώρας μετά τους σεισμούς των 7,8 και 7,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στην Τουρκία, οι οποίοι χαρακτηρίζονται ως η «καταστροφή του αιώνα» και έπληξαν 10 επαρχίες. Το έργο των ομάδων έρευνας και διάσωσης στην περιοχή του σεισμού συνεχίζεται αδιάλειπτα.

Οι διασώσεις της 7ης ημέρας από τον σεισμό στην Τουρκία

Διασώθηκε πατέρας μαζί με την 4χρονη κόρη του

Επιχειρώντας σε ένα κατεστραμμένο κτίριο στην περιοχή Αντιόχεια, του Χατάι, οι ομάδες διάσωσης κατάφεραν να βγάλουν από τα ερείπια τον Σύρο Adnan Ahmad Amir και την 4χρονη κόρη του Emira Amir την 141η ώρα μετά τον φονικό σεισμό.

Ανασύρθηκε ζωντανή 13χρονη μετά από 145 ώρες

Ένα 13χρονο κορίτσι διασώθηκε την 145η ώρα του σεισμού ως αποτέλεσμα των προσπαθειών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας του Δήμου Eldivan και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας του Δήμου Yapraklı στα συντρίμμια του διαμερίσματος Nur στην πόλη Αντιγιαμάν.

Ζωντανό βρέθηκε κορίτσι στα χαλάσματα στην Γκαζιαντέπ

Οι ομάδες AFAD, UMKE και μονάδες της αστυνομίας και της χωροφυλακής που εργάζονταν στα συντρίμμια του 6όροφου διαμερίσματος στην περιοχή Φατίχ Σουλτάν του Γκαζιαντέπ, απομάκρυναν ένα τραυματισμένο κορίτσι την 146η ώρα του σεισμού, το οποίο είχε πάει να επισκεφθεί το σπίτι της θείας του.

Επιβίωσε για 149 ώρες στα χαλάσματα

Ως αποτέλεσμα του έργου που υποστηρίζεται από διάφορες ομάδες έρευνας και διάσωσης, καθώς και από στρατιωτικό προσωπικό και ομάδες από τη Ρουμανία, στα συντρίμμια του 6όροφου διαμερίσματος στο Χατάι, ο 35χρονος Mustafa Sarıgül επέζησε την 149η ώρα του σεισμού.

Ένα μικρό κορίτσι διασώθηκε την 150η ώρα μετά τον σεισμό

Όπως αναφέρει το τουρκικό πρακτορείο Anadolu, o Τούρκος υπουργός Υγείας Fahrettin Koca, μοιράστηκε στον λογαριασμό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τις εικόνες του κοριτσιού που διέσωσαν οι ομάδες από τα ερείπια ενός κτιρίου δίπλα στο Χατάι ύστερα από 150 ώρες, μία από τις επαρχίες που επλήγησαν περισσότερο από τον σεισμό.

Ο υπουργός Koca, αναφέρει στην ανάρτηση του: «Τα καλά νέα της 150ης ώρας. Μόλις διασώθηκε ένα μικρό κορίτσι από τους διασώστες. Πάντα υπάρχει ελπίδα!».

Διασώθηκε μητέρα και γιος στο Χατάι

Στο Χατάι, που επλήγη από τους σεισμούς, οι οποίοι χαρακτηρίζονται ως η «καταστροφή του αιώνα», οι ομάδες έρευνας και διάσωσης διέσωσαν τη μητέρα και τον μικρό της γιο από τα ερείπια την 150 ώρες μετά από τον φονικό σεισμό.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δήμου Pendik, οι ομάδες έρευνας και διάσωσης του Δήμου Pendik (PEAK) άκουσαν έναν θόρυβο από τα συντρίμμια απέναντι από ένα σχολείο στο Χατάι.

Κατόπιν αυτού, οι ομάδες που ανέλαβαν δράση με την Πυροσβεστική Υπηρεσία της Άγκυρας, τη χωροφυλακή και άλλους αξιωματικούς, έβγαλαν τον Ομέρ στις 10:20 το πρωί της Κυριακής (12/2). Συνεχίζοντας το έργο τους, οι ομάδες διέσωσαν και τη μητέρα του Ομέρ από τα συντρίμμια, όπως αναφέρει το πρακτορείο Anadolu.

Απεγκλωβίστηκε 151 ώρες μετά

Οι ομάδες της Γενικής Διεύθυνσης Διοίκησης Υδάτων και Αποχέτευσης της Αττάλειας άκουσαν με συσκευές ανίχνευσης διαρροών νερού και έβαλαν κάποιους ήχους στην περιφέρεια της Αντιόχειας, στο Χατάι. Οι ομάδες έφτασαν στον 25χρονο Σύρο πολίτη Abdullah Elali, 151 ώρες μετά τον σεισμό, και τον ανέσυραν από τα συντρίμμια.

Ανασύρθηκε τραυματισμένη 29χρονη στο Χατάι

Ως αποτέλεσμα του έργου της AFAD, της UMKE, της αστυνομίας, της χωροφυλακής και της πυροσβεστικής, καθώς και των ομάδων έρευνας και διάσωσης, η 29χρονη Rabia Kalçın, η οποία είχε τραυματιστεί σε συντρίμμια κτιρίου στο Χατάι, διασώθηκε την 152η ώρα του σεισμού, όπως αναφέρει το Anadolu.

Διασώθηκε 23χρονος ΑμεΑ

Την 155η ώρα του σεισμού, ο 23χρονος Hüseyin Seferoğlu, ο οποίος δηλώθηκε ότι ήταν ΑμεΑ, διασώθηκε από τα συντρίμμια με το έργο των ομάδων έρευνας και διάσωσης της χωροφυλακής στα συντρίμμια ενός διαμερίσματος στην περιοχή της Αντιόχειας.

Διασώθηκαν 34χρονος και 8χρονος 155 ώρες μετά

Δουλεύοντας στα συντρίμμια του διαμερίσματος Sümerler στην περιοχή Defne, οι ομάδες κατάφεραν να βγάλουν ζωντανό τον 34χρονο Tolga Fakıoğlu 155 ώρες μετά τον σεισμό.

Ομάδες αξιωματικών έρευνας και διάσωσης και μεταλλωρύχοι, που εργάζονταν στα συντρίμμια του διαμερίσματος, στην περιοχή Γκαζιαντέπ, διέσωσαν τον 8χρονο Semih Ege İnce, ο οποίος βρισκόταν κάτω από τα συντρίμμια για 155 ώρες.

Ζωντανός απεγκλωβίστηκε 13χρονος

Η Εθνική Ιατρική Ομάδα Διάσωσης και άλλες ομάδες, που εργάζονταν στα συντρίμμια διαμερίσματος στην περιοχή Χατάι, διέσωσαν τον 13χρονο Fatih Esmerli 158 ώρες μετά τον σεισμό.

Διασώθηκε 10χρονη – Οι διασώστες αγκαλιάστηκαν μεταξύ τους

Με βάση την περιγραφή του πατέρα Gökhan Uğurlu για τη θέση της 10χρονης κόρης του Zeynep, οι ομάδες ανέσυραν το μικρό κορίτσι από τα ερείπια την 159η ώρα του σεισμού. Με την απομάκρυνση της Zeynep από τα συντρίμμια, οι ομάδες διάσωσης αγκαλιάστηκαν μεταξύ τους καθώς έφεραν εις πέρας την αποστολή τους.

Απεγκλωβίστηκαν αδέρφια 18 και 7 ετών

Η 18χρονη Remziye και η 7χρονη αδελφή της, Beray Aydın, διασώθηκαν από τα ερείπια, περίπου 161 ώρες μετά το σεισμό, ως αποτέλεσμα του έργου της ομάδας έρευνας και διάσωσης, που ήρθαν στην περιοχή από το Μπαλικεσίρ και επιχείρησαν στα συντρίμμια πολυκατοικίας στην περιοχή Χατάι.

Μετά από 163 ώρες διασώθηκε 7χρονο αγόρι

Στο Χατάι, οι ομάδες έρευνας και διάσωσης του δήμου Κόνια, κατάφεραν να σώσουν ένα 7χρονο αγόρι ονόματι Mustafa 163 ώρες μετά τον φονικό σεισμό.

Διέσωσαν γυναίκα, 170 ώρες μετά τον σεισμό

Οι προσπάθειες των διασωστών συνεχίζονται στα συντρίμμια των κατεστραμμένων κτιρίων στην περιοχή Γκαζιαντέπ, η οποία επλήγη από τους σεισμούς των 7,8 και 7,7 της κλίμακας Ρίχτερ, οι οποίοι χαρακτηρίζονται ως η «καταστροφή του αιώνα».

Οι διασώστες της AFAD, έφτασαν στο ισόγειο της κατεστραμμένης 5όροφης πολυκατοικίας στην περιοχή Ζαμανλάρ. Παλεύοντας για τη ζωή της γυναίκας ενάντια στο χρόνο, οι διασώστες απεγκλώβισαν τη Sibel Kaya, στην οποία είχαν φτάσει, 170 ώρες μετά τον σεισμό. Η γυναίκα στη συνέχεια μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο.