Η ελληνική ΕΜΑΚ επιχειρεί τον απεγκλωβισμό μικρού κοριτσιού μέσα από τα συντρίμμια του σεισμού στην Τουρκία - Δείτε Live

Το κλιμάκιο της ελληνικής ΕΜΑΚ που ήδη από χθες ταξίδεψε στις σεισμόπληκτες περιοχές της Τουρκίας επιχειρεί να απεγκλωβίσει ένα μικρό κορίτσι κάτω από κατεστραμμένο κτίριο.

Η επιχείρηση διάσωσης από τους άνδρες της ελληνικής ΕΜΑΚ του μικρού κοριτσιού που βρίσκεται εγκλωβισμένο κάτω από τόνους συντρίμμια βρίσκεται σε εξέλιξη και την καταγράφει η κάμερα της ΕΡΤ και ο απεσταλμένος Γ. Σιδέρης.

http://https://www.ertflix.gr/en/epg/channel/ert-news

Οι κάτοικοι ζητούν απεγνωσμένα βοήθεια

«Ακούγονται ήχοι αλλά κανένας δεν βγαίνει έξω», λέει ο Ντενίζ κρατώντας με τα χέρια του το κεφάλι του και διαμαρτύρεται για την έλλειψη προσπαθειών διάσωσης τυχόν εγκλωβισμένων στα χαλάσματα κτιρίων που κατέρρευσαν μετά τον σεισμό σε Τουρκία και Συρία, με χιλιάδες νεκρούς.

Φωνές που καλούν απεγνωσμένα σε βοήθεια ακούγονται μέσα από τα συντρίμμια κτιρίων στην παράκτια επαρχία της Μεσογείου, την Χατάι, εκεί όπου σεισμόπληκτοι προσπαθούν να ζεσταθούν στο ύπαιθρο ανάβοντας φωτιές υπό βροχή και πολικό ψύχος.

Στους 872 οι νεκροί στην επαρχία Χατάι

Η Χατάι, η οποία συνορεύει στα βορειοδυτικά με την Συρία, είναι η περισσότερο πληγείσα επαρχία της Τουρκίας με τουλάχιστον 872 νεκρούς.

Οι κάτοικοί της εκφράζουν παράπονα για την ανεπαρκή ανταπόκριση των υπηρεσιών αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων, ενώ οι ίδιοι οι διασώστες υποστηρίζουν ότι δυσκολεύτηκαν πολύ να εξασφαλίσουν εξοπλισμό.