Δεν βρέθηκαν απόρρητα έγγραφα στην εξοχική κατοικία του Μπάιντεν, λέει ο δικηγόρος του

Έρευνα χωρίς ένταλμα στην εξοχική κατοικία του Τζο Μπάιντεν στην παραλία Ρεχόμποθ του Ντέλαγουερ πραγματοποιήσαν το πρωί της Τετάρτης (τοπική ώρα) πράκτορες του FBI, ωστόσο σύμφωνα με την ενημέρωση του δικηγόρου του Αμερικανού προέδρου, Μπομπ Μπάουερ, δεν βρέθηκαν έγγραφα με διαβαθμισμένες ενδείξεις.

Ο Μπάουερ δήλωσε πως το FBI πήρε μαζί του χειρόγραφες σημειώσεις και κάποιο υλικό για περαιτέρω εξέταση. Η έρευνα διήρκεσε 3,5 ώρες.

«Η προγραμματισμένη έρευνα του Υπουργείου Δικαιοσύνης στις κατοικίες του Προέδρου στο Ρεχόμποθ, η οποία διεξήχθη σε συντονισμό και συνεργασία με τους δικηγόρους του Προέδρου, ολοκληρώθηκε», δήλωσε ο Μπάουερ. «Η έρευνα διεξήχθη από τις 8:30 π.μ. έως το μεσημέρι. Δεν βρέθηκαν έγγραφα με διαβαθμισμένη σήμανση», πρόσθεσε.

Ο Μπάουερ είπε ότι όπως και στην έρευνα του περασμένου μήνα στο σπίτι του Μπάιντεν στο Γουίλμινγκτον του Ντέλαγουερ, οι πράκτορες «πήραν για περαιτέρω εξέταση ορισμένα υλικά και χειρόγραφες σημειώσεις που φαίνεται να σχετίζονται με την εποχή που ήταν αντιπρόεδρος».

Ο Μπάουερ επιβεβαίωσε νωρίτερα το πρωί ότι οι ερευνητές έκαναν έρευνα στο σπίτι. Η έρευνα ήταν προγραμματισμένη και είχε την «πλήρη υποστήριξη και συνεργασία» του Μπάιντεν.