Επίθεση με σπαθί σαμουράι μέσα σε εκκλησία στην Ισπανία με έναν νεκρό και τραυματίες

Τουλάχιστον ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και άλλοι τέσσερις τραυματίστηκαν έπειτα από επίθεση άνδρα με σπαθί σαμουράι σε δύο εκκλησίες στη νοτιοανατολική Ισπανίας, ανέφερε η εφημερίδα El Mundo επικαλούμενη αστυνομικές πηγές.

Οι επιθέσεις σημειώθηκαν στην πόλη Αλγεθίρας, στο Καντίθ, με τα μέσα ενημέρωσης στην Ισπανία κάνουν λόγο για τζιχαντιστική επίθεση.

Στο βίντεο που ακολουθεί φαίνεται ο δράστης να φεύγει από το σημείο:

Νεκρός είναι ο ψάλτης της εκκλησίας ενώ μεταξύ των τραυματιών είναι και ο εφημέριος, η κατάσταση του οποίου κρίνεται σοβαρή.

Το θύμα ονομάζεται Ντιέγκο Βαλένθια, από την εκκλησία Λα Πάλμα και ο τραυματίας Αντόνιο Ροντρίγκες, από το παρεκκλήσι του Σαν Ισίντρο. Ο Ροντρίγκες έχει τραυματιστεί από μαχαίρι και είναι σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο.

Στον Σαν Ισίντρο ο δράστης μπήκε και χτύπησε τις εικόνες με μαχαίρι. Μετά στράφηκε κατά του ιερέα που επιχείρησε να τον διώξει και τον μαχαίρωσε στο λαιμό.

Στο άλλο περιστατικό, στη Λα Πάλμα, που έγινε αμέσως μετά, ο δράστης μπήκε την ώρα που τελείωνε η λειτουργία, γύρω στις 19:30, και πέταγε στο δάπεδο εικόνες και κεριά. Ο νεωκόρος του ζήτησε να φύγει και στη συνέχει ακολούθησε συμπλοκή έξω από το ναό, όπου ο δράστης χτύπησε τον άνδρα με ματσέτα.

Ο δράστης συνελήφθη, με τα κίνητρά του να παραμένουν για την ώρα ασαφή, αλλά το θρησκευτικό κίνητρο φαίνεται ισχυρό, αναφέρουν τα ισπανικά ΜΜΕ.