Η «Es Diario» αποκαλύπτει τις χλιδάτες διακοπές Καϊλή - Τζόρτζι με αξιωματούχο των ευρωοσοσιαλιστών (video)

Την στενή σχέση της Εύας Καϊλή και του Φραντσέσκο Τζόρτζι με την γραμματέα της προέδρου της ομάδας των ευρωσοσιαλιστών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αναδεικνύει η ισπανική εφημερίδα Es Diario μέσω φωτογραφικού ρεπορτάζ.

Σύμφωνα με το ισπανικό μέσο, η Laura Ballarín, η ιδιαιτέρα γραμματέας της προέδρου της ευρω-ομάδας των Σοσιαλιστών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο), Iratxe García, έκανε διακοπές με ιστιοφόρο μαζί με την πρώην αντιπρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου, Εύα Καϊλή, και τον σύντροφό της, Φραντσέσκο Τζόρτζι, την περίοδο που οι δυο τους φέρεται να συμμετείχαν στο σκάνδαλο δωροδοκίας «Qatargate».

Οι φωτογραφίες αλλά και το βίντεο που δημοσιεύει η «Es Diario» δείχνουν την Ballarín στο ιστιοφόρο με το οποίο ταξίδευαν σε όλη τη Μεσόγειο μαζί με την Καϊλή και τον Τζόρτζι, «όταν η αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου διπλασίαζε τις τραπεζικές της καταθέσεις με τις φερόμενες εγκληματικές δραστηριότητες».

Τουλάχιστον από το 2018 η σχέση της γραμματέως με Καϊλή-Τζόρτζι

Σε μία από τις φωτογραφίες, φαίνεται η Ballarín με την Καϊλή κατά τη διάρκεια κρουαζιέρας στις Βαλεαρίδες Νήσους τον Αύγουστο του 2019.

Η μακρόχρονη φιλία της γραμματέως με το ζευγάρι, το οποίο βρίσκεται πλέον προφυλακισμένο για την εμπλοκή του στο Qatargate, επιβεβαιώνεται και από φωτογραφίες σε ιδιωτικά γεύματα μεταξύ του Τζόρτζι και της Ballarín τον Απρίλιο του 2019.

Τον Ιούλιο του 2021, η Ballarín ποζάρει παρέα με τον Τζόρτζι επάνω σε ένα σκάφος που έχει αγκυροβολήσει στους Αντίπαξους, στο πλαίσιο μιας ιδιωτικής κρουαζιέρας με ιστιοπλοϊκό στο Ιόνιο Πέλαγος. «Σπίτι είναι εκεί που ρίχνεις άγκυρα», γράφει ο Τζόρτζι στη λεζάντα της φωτογραφίας, το οποίο στη συνέχεια παραλλάσσει με «Σπίτι είναι εκεί που βρίσκονται οι φίλοι».

«Ένα πλωτό Ευρωκοινοβούλιο που πιλοτάρεται από ένα ζευγάρι που ερευνάται για διαφθορά»

Στην συνέχεια, το ισπανικό μέσο επιχειρεί να αναδείξει την πιθανή σχέση ανάμεσα στην Εύα Καϊλή και την πρόεδρο των Ευρωσοσιαλιστών, με μεσάζοντα την Ballarín.

«Τέσσερα χρόνια έντονης φιλίας, μέχρι το ξέσπασμα του σκανδάλου, μεταξύ της σοσιαλίστριας αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και της έμπιστης του προσώπου που επρόκειτο να ελέγξει την Καϊλή ως αφεντικό της», αναφέρει χαρακτηριστικά η Es Diario και προσθέτει:

«Αυτές οι φωτογραφίες αποδεικνύουν ότι το πιο έμπιστο άτομο της García ήταν φίλη με την αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στα χρόνια που η δεύτερη φέρεται να ασκούσε επιρροή».

Σημειώνει, μάλιστα, ότι η García ισχυρίστηκε ότι εξεπλάγη όταν ξέσπασε το σκάνδαλο, πρέπει, όμως, να δώσει μια εξήγηση για αυτές τις φωτογραφίες της αρχηγού του επιτελείου της με τους φερόμενους ως εγκληματίες.

Ένας άλλος επιβάτης του ιστιοπλοϊκού είναι ο Karl Pincherelle, βοηθός του Γάλλου φιλελεύθερου ευρωβουλευτή Pascal Canfin (ο ίδιος αρνήθηκε να δώσει τη δική του εκδοχή). Το ρεπορτάζ της ισπανικής εφημερίδας καταλήγει με την εξής διατύπωση: «Ένα πλωτό Ευρωκοινοβούλιο που πιλοτάρεται από ένα ζευγάρι που ερευνάται για διαφθορά».