Σημαντική εκδήλωση της ΕΕ στην Τουρκία για τη συμπλήρωση ενός χρόνου από τη ρωσική εισβολή

Η Ευρωπαϊκή Ένωση σχεδιάζει να διοργανώσει με αφορμή την επέτειο για τον έναν χρόνο πολέμου μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, μια σημαντική εκδήλωση τον επόμενο μήνα στην Κωνσταντινούπολη, δήλωσε ο εκπρόσωπός της στην Άγκυρα.

«Θα διοργανώσουμε μια αρκετά σημαντική εκδήλωση εδώ στην Κωνσταντινούπολη, όταν θα συμπληρώνεται ένας χρόνος του πολέμου της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας» στις 22 Φεβρουαρίου, με τη συμμετοχή υψηλόβαθμων κυβερνητικών αξιωματούχων της Ουκρανίας που θα προσκληθούν, δήλωσε σήμερα (24/1) στους δημοσιογράφους ο Νικολάους Μέγερ-Λάντρουτ, επικεφαλής της αντιπροσωπείας της ΕΕ στην Τουρκία.

Οι γεωπολιτικές και οικονομικές επιπτώσεις του πολέμου θα βρίσκονται στην ατζέντα της εκδήλωσης, στην οποία θα υπάρχει επίσης τουρκική εκπροσώπηση, δήλωσε ο Μέγερ-Λάντρουτ, προσθέτοντας ότι μέχρι στιγμής δεν είναι σαφές ποιος θα συμμετάσχει.

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι η ημερομηνία κήρυξης του πολέμου, η 24η Φεβρουαρίου, είναι «μια σημαντική καθοριστική στιγμή στην ευρωπαϊκή ιστορία».

Τονίζοντας τη σημασία του Ρωσο-ουκρανικού πολέμου για την κατάσταση της Ευρωπαϊκής Ασφάλειας, είπε ότι είναι παρόμοια με τη «στιγμή της ριζικής αλλαγής» που προκάλεσαν για την ασφάλεια των Ηνωμένων Πολιτειών οι τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001.