Επιβάτης προσπάθησε να εισβάλει στο πιλοτήριο εν ώρα πτήσης

Αεροσκάφος της εταιρείας United Airlines με προορισμό το Ντένβερ αναγκάστηκε να επιστρέψει εσπευσμένα στο αεροδρόμιο της Ουάσιγκτον, όταν ένας εκ των 33 επιβατών άρχισε να φωνάζει πως στο αεροσκάφος υπάρχουν τρομοκράτες, ενώ, πριν προλάβουν να τον ακινητοποιήσουν, προσπάθησε να εισβάλει  στο πιλοτήριο.

Την είδηση μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο ABC News, σύμφωνα με το οποίο, το αεροσκάφος, που εκτελούσε την πτήση 1074, επέστρεψε στο διεθνές αεροδρόμιο Ντάλες της Ουάσινγκτον όταν ένας επιβάτης “αρνήθηκε να συμμορφωθεί στις οδηγίες του πληρώματος”.

Σε βίντεο που τράβηξε επιβάτης, φαίνεται ο μελαχρινός άνδρας, ο οποίος είναι τραυματισμένος στο πρόσωπο και ακινητοποιημένος στο πάτωμα του Μπόινγκ 737. Ο ίδιος έχει ξεσπάσει σε κλάματα φωνάζοντας: “Λυπάμαι, λυπάμαι πολύ”. Ένας από τους άνδρες του απαντά: “Μη κινείσαι, είσαι καλά. Θα σε απομακρύνουμε από το αεροσκάφος φίλε”.

Η επιβάτης της απρόσμενης αυτής πτήσης, Ντόνα Τέλαμ, περιέγραψε: “Σε μία στιγμή, όταν είχε ακινητοποιηθεί στο πάτωμα, ο ίδιος είπε ότι επέβαιναν τζιχαντιστές στον χώρο των αποσκευών και μίλησε μια δυο φορές για ιερό πόλεμο». Η ίδια είπε ότι τον άνδρα ακινητοποίησαν επιβάτες ωσότου οι αεροσυνοδοί του φορέσουν πλαστικές χειροπέδες. Ο πιλότος κήρυξε κατάσταση συναγερμού λόγω επεισοδίου που προκάλεσε επιβάτης.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του αεροδρομίου ανέφερε ότι το αεροσκάφος συνέχισε την πορεία του προς το Ντένβερ.