Eννέα οι νεκροί από τους πυροβολισμούς στο Λος Άντζελες - Στα νοσοκομεία πολλοί τραυματίες (video)

Εννέα είναι τα θύματα από τους μαζικούς πυροβολισμούς αργά το Σάββατο (τοπική ώρα) στο Μόντερεϊ Παρκ, ανατολικά του Λος Άντζελες, μετά από εκδηλώσεις για την κινεζική πρωτοχρονιά που προσέλκυσε χιλιάδες, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Ο σερίφης της Κομητείας του Λος Άντζελες δήλωσε ότι ο πυροβολισμός αναφέρθηκε στις 10:22 μ.μ. (τοπική ώρα) και σημειώθηκε σε κλαμπ στη λεωφόρο Garvey στο Μοντερεϊ Παρκ. Ο δράστης είναι άνδρας, είπε ο σερίφης.

Οι αξιωματούχοι δεν έδωσαν καμία πληροφορία για αρκετές ώρες, αφού δεκάδες αστυνομικοί απάντησαν σε αναφορές για τους πυροβολισμούς.

Το Μόντερεϊ Παρκ είναι μια πόλη περίπου 60.000 κατοίκων με μεγάλο ασιατικό πληθυσμό που απέχει περίπου 16 χιλιόμετρα από το κέντρο του Λος Άντζελες.

Το Σάββατο ήταν η έναρξη του διήμερου φεστιβάλ, το οποίο είναι ένα από τα μεγαλύτερα γεγονότα της κινεζικής πρωτοχρονιάς στη Νότια Καλιφόρνια.

Ο Seung Won Choi, ιδιοκτήτης εστιατορίου απέναντι από το σημείο όπου σημειώθηκε το περιστατικό, είπε ότι τρία άτομα όρμησαν στο εστιατόριό του και του είπαν να κλειδώσει την πόρτα. Του είπαν ότι στην περιοχή βρισκόταν ένας άνδρας με πολυβόλο.

Οι μάρτυρες είπαν επίσης στον Τσόι ότι ο δράστης είχε πάνω του πυρομαχικά, έτσι ώστε μόλις τελείωναν οι σφαίρες, να ξαναγέμιζε το όπλο. Ο Τσόι δήλωσε ότι πιστεύει ότι το περιστατικό έγινε σε ένα κλαμπ στην περιοχή.

Οι πυροβολισμοί έπεσαν λίγο μετά τις 10 το βράδυ (τοπική ώρα) κοντά στον τόπο εορτασμού του κινεζικού σεληνιακού νέου έτους.

Δεκάδες χιλιάδες είχαν συγκεντρωθεί για την έναρξη ενός διήμερου φεστιβάλ, ενός από τα μεγαλύτερα γεγονότα της Σεληνιακής Πρωτοχρονιάς στην περιοχή.

Βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν αστυνομικές και πυροσβεστικές μονάδες να σπεύσουν στη λεωφόρο Garvey και να περιθάλπουν τα θύματα.

Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν σε πολλά νοσοκομεία της περιοχής.

Τι περιέγραψε αυτήκοος μάρτυρας

Ο 27χρονος John, ο οποίος αρνήθηκε να δώσει το επίθετό του, μένει κοντά στο σημείο των πυροβολισμών. Γύρισε σπίτι γύρω στις 10 το βράδυ και άκουσε περίπου 4-5 πυροβολισμούς. Στη συνέχεια, άκουσε περιπολικά. Κατέβηκε στις σκάλες γύρω στις 23:20. για να δει αν ο πυροβολισμός έγινε στο φεστιβάλ της Σεληνιακής Πρωτοχρονιάς.

Πήγε στο σημείο του πυροβολισμού και είδε ένα άτομο να το βάζουν σε φορείο. Ένα άλλο άτομο είχε έναν επίδεσμο στο χέρι του.

Βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνει αστυνομικές και πυροσβεστικές μονάδες να φτάνουν στη λεωφόρο Garvey και να περιθάλπουν τα θύματα.