Πυροβολισμοί στο Λος Άντζελες με αναφορές για πάνω από 10 νεκρούς και πολλούς τραυματίες

Κλήση σε περιστατικό με πυροβολισμούς στο Μόντερεϊ Παρκ στην Καλιφόρνια έλαβε χθες το βράδυ (τοπική ώρα) η αστυνομία της Καλιφόρνια, όπως αναφέρει η εφημερίδα Los Angeles Times.

Το περιστατικό σημειώθηκε το βράδυ μετά τις 22:00 (τοπική ώρα, 08:00 σήμερα το πρωί ώρα Ελλάδας) σε περιοχή όπου γίνονται εορτασμοί για την κινεζική πρωτοχρονιά.

Προς το παρόν δεν είναι γνωστές πολλές πληροφορίες για το περιστατικό. Μέχρι στιγμής γίνεται αναφορά για τουλάχιστον 10 νεκρούς και δεκάδες τραυματίες, με τον αριθμό των θυμάτων όμως να εικάζεται πως είναι μεγαλύτερος.

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι είχαν συγκεντρωθεί στην περιοχή νωρίτερα για να παραστούν στην έναρξη των διήμερων εορτασμών για το κινεζικό Νέο Έτος. Κάτοικος της περιοχής δήλωσε ότι πιστεύει πως οι πυροβολισμοί ξεκίνησαν μετά το τέλος του φεστιβάλ.

Βίντεο δείχνουν την αστυνομία και την πυροσβεστική να βρίσκονται στην περιοχή και να παρέχουν πρώτες βοήθειες στα θύματα.

Οι τραυματίες έχουν διακομιστεί σε διάφορα νοσοκομεία της περιοχής, ενώ δεν είναι ξεκάθαρο αν έχει συλληφθεί ο δράστης. Το Μόντερεϊ Παρκ βρίσκεται περίπου 11 χιλιόμετρα από το κέντρο του Λος Άντζελες.

Τι δήλωσε άνδρας που έχει επιχείρηση στην περιοχή

Μέχρι στιγμής, οι λεπτομέρειες για το περιστατικό, είναι λιγοστές. Οι LA Times δημοσίευσαν τις δηλώσεις ενός ανθρώπου που δραστηριοποιείται επαγγελματικά στην περιοχή.

Ο Seung Won Choi, ο οποίος είναι ιδιοκτήτης του εστιατορίου μπάρμπεκιου με θαλασσινά Clam House απέναντι από το σημείο που σημειώθηκαν οι πυροβολισμοί, είπε ότι τρία άτομα όρμησαν στο εστιατόριό του και είπαν στον Choi να κλειδώσει την πόρτα. Του είπαν ότι στην περιοχή βρισκόταν ένας άνδρας με πολυβόλο.

Οι άνθρωποι του είπαν επίσης ότι ο σκοπευτής είχε πάνω του πολλαπλούς γύρους πυρομαχικών και ότι μόλις τελείωσε ένας γύρος πυρομαχικών, ο σκοπευτής συνέχισε να χρησιμοποιεί τον επόμενο.

Ο Choi είπε ότι πιστεύει ότι ο πυροβολισμός έγινε σε ένα χορευτικό κλαμπ στην περιοχή.

Τι περιέγραψε αυτήκοος μάρτυρας

Ο 27χρονος John, ο οποίος αρνήθηκε να δώσει το επίθετό του, μένει κοντά στο σημείο των πυροβολισμών. Γύρισε σπίτι γύρω στις 10 το βράδυ και άκουσε περίπου 4-5 πυροβολισμούς. Στη συνέχεια, άκουσε περιπολικά. Κατέβηκε στις σκάλες γύρω στις 23:20. για να δει αν ο πυροβολισμός έγινε στο φεστιβάλ της Σεληνιακής Πρωτοχρονιάς.

Πήγε στο σημείο του πυροβολισμού και είδε ένα άτομο να το βάζουν σε φορείο. Ένα άλλο άτομο είχε έναν επίδεσμο στο χέρι του.

Βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνει αστυνομικές και πυροσβεστικές μονάδες να φτάνουν στη λεωφόρο Garvey και να περιθάλπουν τα θύματα.