Κολομβία: Ναυαγός επιβίωσε για 24 ημέρες στη θάλασσα τρώγοντας κέτσαπ

Ένας 47χρονος άνδρας που πέρασε 24 μέρες χαμένος στη θάλασσα της Καραϊβικής κατάφερε να επιζήσει τρώγοντας μόνο κέτσαπ.

Ο Έλβις Φρανσουά, εντοπίστηκε 120 ναυτικά μίλια βορειοδυτικά του Πουέρτο Μπολιβάρ της Κολομβίας, όταν ένα αεροπλάνο είδε τη λέξη «βοήθεια» χαραγμένη στο στο σκάφος στο οποίο επέβαινε, ανέφερε το γραφείο Τύπου του κολομβιανού ναυτικού.

«Δεν είχα φαγητό. Στο σκάφος υπήρχε μόνο ένα μπουκάλι κέτσαπ, σκόνη σκόρδου και κύβους λαχανικών και τα ανακάτεψα με λίγο νερό», είπε ο Φρανσουά σε ένα βίντεο που έδωσε ο κολομβιανός στρατός.

Ο Φρανσουά, από τη Δομινικανή Δημοκρατία, είπε ότι έκανε επισκευές στο σκάφος του κοντά στο ολλανδικό τμήμα του νησιού Saint Martin τον Δεκέμβριο, όταν οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες παρέσυραν το σκάφος του στη θάλασσα.

Ο ίδιος είπε ότι δεν είχε γνώσεις ναυσιπλοΐας και δεν ήταν σε θέση να επιστρέψει με το σκάφος του πίσω στην ακτή με αποτέλεσμα να περάσει βδομάδες στη θάλασσα.

«Είκοσι τέσσερις μέρες – χωρίς γη και χωρίς κανέναν να μιλήσω. Δεν ήξερα τι να κάνω, δεν ήξερα πού βρισκόμουν. Ήταν δύσκολο», είπε και πρόσθεσε πως «κάποια στιγμή έχασα την ελπίδα μου. Σκεφτόμουν την οικογένειά μου».

Αφού διασώθηκε, μεταφέρθηκε στο λιμάνι της Καρχηδόνας, όπου έλαβε ιατρική φροντίδα και αργότερα παραδόθηκε στις αρχές μετανάστευσης για την επιστροφή του στην πατρίδα του, δήλωσαν Κολομβιανοί αξιωματούχοι.