Απόρρητα έγγραφα στο γκαράζ του Μπάιντεν – Τι λέει ο Λευκός Οίκος

Ο Λευκός Οίκος ανέφερε ότι το δεύτερο πακέτο των απόρρητων εγγράφων που βρέθηκαν από τη νομική ομάδα του προέδρου Μπάιντεν, εντοπίστηκε στο γκαράζ του στο Γουίλμιγκτον του Ντέλαγουερ.

Νωρίτερα, είχε γίνει γνωστό ότι είχε εντοπίστηκε κι άλλο ένα σύνολο εγγράφων, ωστόσο η τοποθεσία παρέμενε άγνωστη.

Σε δήλωσή του, ο Ρίτσαρντ Σάουμπερ, ειδικός σύμβουλος του προέδρου, είπε: «Οι δικηγόροι ανακάλυψαν μεταξύ προσωπικών και πολιτικών εγγράφων έναν μικρό αριθμό πρόσθετων αρχείων της κυβέρνησης Ομπάμα-Μάιντεν με απόρρητες σημάνσεις. Όλα εκτός από ένα από αυτά τα έγγραφα βρέθηκαν σε αποθηκευτικό χώρο στο γκαράζ της κατοικίας του Προέδρου. Ένα έγγραφο που αποτελείται από μία σελίδα ανακαλύφθηκε ανάμεσα σε αποθηκευμένα υλικά σε ένα διπλανό δωμάτιο. Η διοίκηση συνεργάστηκε πλήρως για να διασφαλίσει ότι τα αρχεία τυγχάνουν της πρέπουσας διαχείρισης».

Η δήλωση Σάουμπερ έγινε λίγες μέρες αφότου ο Λευκός Οίκος αποκάλυψε ότι μια παλαιότερη παρτίδα εγγράφων είχε εντοπιστεί τον Νοέμβριο στο ντουλάπι ενός γραφείου του Πανεπιστημίου της Πενσυλβάνια που είχε χρησιμοποιήσει ο Μπάιντεν μετά την αποχώρησή του από τη θέση του  αντιπροέδρου στη διακυβέρνηση Ομπάμα.

Οι αποκαλύψεις αυτές έχουν δημιουργήσει νομικούς και πολιτικούς πονοκεφάλους για τον Μπάιντεν καθώς προετοιμάζεται για την εκστρατεία επανεκλογής του το 2024.

Μπάιντεν: Τα έγγραφα δεν ήταν στο δρόμο

Ερωτηθείς για τη νέα αυτή εξέλιξη, ο πρόεδρος Μπάιντεν τόνισε ότι « τα έγγραφα ήταν σε ένα κλειδωμένο γκαράζ, όχι στον δρόμο. Ο κόσμος ξέρει ότι παίρνω στα σοβαρά το απόρρητο υλικό». 

Πρόσθεσε δε ότι συνεργάζεται πλήρως με τις αρχές που διενεργούν την έρευνα.