Προκαλεί και πάλι ο Ερντογάν: «Αφήνουν τους πρόσφυγες να πεθάνουν στη θάλασσα»

Στην προκλητική ρητορική του επέμεινε ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος εμφανιζόμενος ως σωτήρας των αδυνάτων και προστάτης των μεταναστών στο Αιγαίο, μίλησε για χώρες που ληστεύουν, προσβάλουν και σκοτώνουν τους πρόσφυγες στο Αιγαίο.

«Από την άλλη πλευρά, αυτοί που άφησαν τους πρόσφυγες να πεθάνουν στη θάλασσα, στο Αιγαίο, ακόμη και βυθίζοντας τις βάρκες τους, τους σκότωσαν εσκεμμένα, τους ξυλοκόπησαν, τους λήστεψαν και τους πρόσβαλαν. Δυστυχώς, δεν υπάρχει κανένα μέτρο εναντίον όσων βλέπουν αυτή τη δίωξη των μεταναστών παρ’ όλες τις εικόνες, τους μάρτυρες, τις ειδήσεις και τις καταγγελίες», είπε, τονίζοντας ότι ο αριθμός των μεταναστών που διασώθηκαν από το χείλος του θανάτου έφτασε τις 20 χιλιάδες μόνο πέρυσι χάρη στις επιχειρήσεις της Τουρκίας στο Αιγαίο.

«Σήμερα, ορισμένες χώρες με τις οποίες είμαστε μαζί στο ΝΑΤΟ, το Συμβούλιο της Ευρώπης ή τον ΟΗΕ έχουν μετατραπεί σε καταφύγια προδοτών που διαφεύγουν από την τουρκική δικαιοσύνη. Δεν γίνεται καμία ενέργεια, κανένα ξεκάθαρο βήμα για να λογοδοτήσουν οι τρομοκράτες στη δικαιοσύνη» πρόσθεσε ο Τούρκος πρόεδρος σε Διεθνή Διάσκεψη στο Προεδρικό μέγαρο.