Ρωσία προς Ουκρανία: Τα όπλα της Δύσης θα εντείνουν τα δεινά σας

Μήνυμα προς το Κϊεβο πως οι νέες παραδόσεις όπλων και τεθωρακισμένων οχημάτων, από την Δύση στην Ουκρανία θα «εντείνουν τα δεινά του ουκρανικού λαού» και δεν θα αλλάξουν την πορεία της σύγκρουσης, έστειλε η Ρωσία,«Η προμήθεια αυτή δεν θα καταφέρει να αλλάξει κάτι», δήλωσε σήμερα σε δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

«Οι προμήθειες αυτές θα αυξήσουν απλά τα βάσανα του ουκρανικού λαού και θα παρατείνουν τα δεινά τους. Δεν θα καταφέρουν να μας σταματήσουν από το να επιτύχουμε τους στόχους της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης», πρόσθεσε.

Tην περασμένη εβδομάδα, Γαλλία και Γερμανία, ανακοίνωσαν ότι θα αποστείλουν ελαφριά άρματα μάχης στην Ουκρανία, αυξάνοντας τη στρατιωτική τους στήριξη, την ώρα που και οι ΗΠΑ δήλωσαν επίσης, πως θα παράσχουν τεθωρακισμένα άρματα μάχης, προσφέροντας έτσι την στήριξή τους.

Το Κρεμλίνο δήλωσε επίσης σήμερα ότι παρά την απόφαση της Γαλλίας να αποστείλει περισσότερα όπλα στο Κίεβο, η Μόσχα εκτιμά την συνεισφορά του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν προς τη διατήρηση του διαλόγου μεταξύ της Δύσης και της Ρωσίας.

«Ο Πούτιν και ο Μακρόν παραμένουν σε επαφή, υπάρχουν παύσεις στον διάλογο αλλά κατά τα προηγούμενα στάδια η επαφή αυτή ήταν αρκετά χρήσιμη και εποικοδομητική, παρόλες τις διαφορές», συμπλήρωσε ο Πεσκόφ.