Βλαντίμιρ Πούτιν: Ευχήθηκε καλή χρονιά με fake στρατιώτες στο πλευρό του

Θέμα στα διεθνή μέσα ενημέρωσης έγινε η φωτογραφία με την οποία ευχήθηκε για το νέο έτος ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν ευχήθηκε «καλή χρονιά» από το αρχηγείο της στρατιωτικής περιοχής στο Ροστόφ-ον-Ντον, στη δυτική Ρωσία.

Ο Ρώσος ηγέτης βρέθηκε λίγα χιλιόμετρα από τα ρωσο-ουκρανικά σύνορα και θέλησε με αυτό τον τρόπο να εμψυχώσει τις στρατιωτικές δυνάμεις που μάχονται ενάντια στην Ουκρανία, με μια φωτογραφία με έντονο… χακί φόντο.

Αρκετά τα ερωτήματα
Αμέσως τα διεθνή ΜΜΕ προσπάθησαν να εξακριβώσουν αν τα άτομα που βρίσκονταν στο πλευρό του Πούτιν ήταν όντως στρατιώτες ή αν ντύθηκαν με στρατιωτικά χιτώνια απλά για τις ανάγκες της φωτογράφησης.

Άλλωστε, ήταν η πρώτη Πρωτοχρονιά από την έναρξη των συγκρούσεων με την Ουκρανία.

 

Σύμφωνα με το γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο «BFMTV», ορισμένα ξένα δημοσιεύματα αναφέρουν ότι στην πρωτοχρονιάτικη ομιλία του το Σάββατο ο Πούτιν ήταν πλαισιωμένος από «fake» στρατιώτες.

Όπως αναφέρουν, κάποιοι από αυτούς είναι ηθοποιοί, συγγενικά του πρόσωπα και ένθερμοι υποστηρικτές του.

Στο μήνυμά του προς τον ρωσικό λαό, ο Πούτιν χαιρέτισε τους «ήρωες» που μάχονται για την πατρίδα τους, όπως είπε, καθώς ο πόλεμος εναντίον της Ουκρανίας διαρκεί πάνω από μία δεκαετία.

«Θα κάνουμε τη χώρα μας μεγάλη και ανεξάρτητη», συμπλήρωσε ο Ρώσος πρόεδρος, ενώ εμφανίστηκε σίγουρος για τη νίκη της χώρας του επί της Ουκρανίας.

Εντόπισαν… συμπτώσεις

Την… αναζήτηση για τους «ψεύτικους» ή όχι στρατιώτες του Πούτιν, συνέχισε ο Λευκορώσος δημοσιογράφος, Ταντέουτς Τζισκάν, ο οποίος εντόπισε ότι στα δεξιά του Πούτιν βρισκόταν μια ξανθιά Ρωσίδα, η οποία έχει εμφανιστεί και άλλες φορές στο πλευρό του, αλλά σε άλλους ρόλους.

Σε μια φωτογραφία, η ξανθιά κυρία φοράει ρούχα του Ναυτικού ενώ σε άλλη, εμφανίζεται ως μία εκ των πιστών στη διάρκεια λειτουργίας σε εκκλησία: και, κάθε φορά, στο πλευρό του Πούτιν. 

«Οι φωτογραφίες δίνουν την εντύπωση ότι η γυναίκα χρησιμοποιήθηκε σε αρκετές περιπτώσεις για να συνοδεύσει τον πρόεδρο στις επίσημες εξόδους του. Ως στρατιώτης, ως ναύτης, και ως πιστή χριστιανή. Ο Θεός ανακοινώνει τον εαυτό του με μυστηριώδη τρόπο», υπογραμμίζει ειρωνικά ο δημοσιογράφος.

«Είναι συναρπαστικό. Ποια είναι αυτή; Σωματοφύλακας; Ηθοποιός;» διερωτάται η δημοσιογράφος του CNN, Κλαρίσα Γουόρντ, παραθέτοντας την δική της εκδοχή στο Twitter. Η δημοσιογράφος σημείωσε από την πλευρά της ότι και άλλα πρόσωπα εμφανίζονται επανειλημμένως κοντά στον Ρώσο πρόεδρο.

Μέλος του κόμματος

Την απάντηση για την ταυτότητα της συγκεκριμένης γυναίκας έδωσαν πολλά μέσα ενημέρωσης, συμπεριλαμβανομένης της ελβετικής εφημερίδας «Switzerland Times».

Όπως φαίνεται, πρόκειται για την Σεργκουίνα Καρίσα Μπορίσνοβα, 57 ετών, από την πόλη του Νόβγκοροντ, η οποία είναι μέλος της «Ενωμένης Ρωσίας», του κόμματος του Βλαντιμίρ Πούτιν. 

«Πυρά» κατά Πούτιν από ΜΚΟ

Σχολιάζοντας την εμφάνιση του Βλαντίμιρ Πούτιν, η βραβευμένη με το Νόμπελ Ειρήνης 2022 πρόεδρος της ΜΚΟ «Ουκρανικό Κέντρο για τις Πολιτικές Ελευθερίες», Ολεξάντρα Ματβίτσουκ, υπογράμμισε ότι είναι ξεκάθαρο ότι ο Ρώσος πρόεδρος ήθελε να αντιγράψει τον Ουκρανό ομόλογό του, Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

«Ο Πούτιν ήθελε να αντιγράψει τον Ουκρανό ομόλογό του Βολοντίμιρ Ζελένσκι που είχε πάει να δει τους Ουκρανούς μαχητές στην πόλη Μπαχμούτ. Αλλά μετά από δέκα μήνες πολέμου ευρείας κλίμακας, ακόμη και οι ηθοποιοί είναι λίγοι» συμπλήρωσε.