Συνελήφθη με 58 κιλά ναρκωτικά διευθύντρια της Υπηρεσίας Πληροφοριών της Αλβανίας

Συνελήφθη από την αστυνομία της Κορυτσάς για εμπόριο ναρκωτικών η διευθύντρια στον τομέα Πληροφορικής στην Αλβανική Υπηρεσία Πληροφόρησης (AKSHI), Ερίσα Φέρο.

Η σύλληψη πραγματοποιήθηκε από την Εισαγγελία του Πόγραδετς σε συνεργασία με την Αστυνομική Διεύθυνση Κορυτσάς. Μεταξύ άλλων κατασχέθηκαν 58 κιλά ναρκωτικών τα οποία προέρχονταν από την περιοχή της Σκόδρας.

«Από τις έρευνες που διενεργήθηκαν, προκύπτει ότι οι τρεις πολίτες είχαν πραγματοποιήσει τη μεταφορά ναρκωτικών ουσιών από την πόλη των Τιράνων με κατεύθυνση την Qafe Thana», ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία.

Η επέμβαση της αστυνομίας πραγματοποιήθηκε στην περιοχή Qafe Thana. Την ώρα της επέμβασης συνελήφθη η Φέρο, η οποία οδηγούσε το αυτοκίνητο όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ως υλικά τεκμήρια 58 κιλά κάνναβης.

Στο αυτοκίνητο μαζί με τον διευθυντή της AKSHI επέβαιναν δύο άνδρες.

Αναζητούνται άλλα δύο άτομα, κάτοικοι του Πόγραδετς, καθώς διέφυγαν γρήγορα όταν επενέβησαν οι αστυνομικοί. Στόχος ήταν η ανταλλαγή ναρκωτικών στην περιοχή του Qafe Thana, όπου θεωρήθηκε ότι ήταν περιοχή εκτός της προσοχής της αστυνομίας.

Η ανακοίνωση της Υπηρεσία Πληροφοριών μετά τη σύλληψη της Φερό

«Μετά από δήλωση της Τοπικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κορυτσάς, για την οριστικοποίηση της επιχείρησης ”Επανεκκίνηση”, με τη σύλληψη 3 πολιτών, μεταξύ των οποίων και η κυρία Έρισα Φερό, η AKSHI ανακοινώνει ότι: με βάση την ισχύουσα αλβανική νομοθεσία έχει κινήσει άμεσα τη διαδικασία για την απόλυση αυτού του ατόμου.

Η κυρία Έρισα Φερό, ήταν υπάλληλος του σχετικού τομέα του e-Albania, σε επίπεδο Ειδικών. Η Εθνική Υπηρεσία της Κοινωνίας της Πληροφορίας καταδικάζει κάθε πράξη παράνομη και διαβεβαιώνει ότι θα είναι πάντα δίπλα στις διαδικασίες των θεσμών που ενεργούν υπέρ του νόμου».