Το 65% των Τούρκων θεωρεί «μη δίκαιη» την απόφαση φυλάκισης του Ιμάμογλου

Οι Τούρκοι πολίτες θεωρούν πως πίσω από την απόφαση για φυλάκιση του δημάρχου Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου, υπάρχουν πολιτικά κριτήρια.

Σχεδόν τα 2/3 των Τούρκων πολιτών πιστεύουν ότι η ποινή φυλάκισης που επιβλήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στον Ιμάμογλου είναι άδικη.

Αυτό είναι το βασικό εύρημα δημοσκόπησης που διενήργησε τουρκική εταιρία δημοσκοπήσεων τις προηγούμενες ημέρες, μετά την απόφαση που προκάλεσε πολιτικό «σεισμό» στη χώρα.

Ακόμα και οι ψηφοφόροι του κυβερνώντος κόμματος, του ΑΚP, καταλήγουν στο ίδιο συμπέρασμα, πως η απόφαση δεν είναι δίκαιη.

Συντριπτικά είναι τα αντίστοιχα ποσοστά του κεμαλικού κόμματος (CHP), της αξιωματικής αντιπολίτευσης δηλαδή στην οποία ανήκει και ο ίδιος ο Ιμάμογλου.

Το 96% των ψηφοφόρων του θεωρεί την απόφαση «μη δίκαιη».

Παράλληλα, ένα ποσοστό 62% των Τούρκων πολιτών πιστεύει ότι η απόφαση για επιβολή φυλάκισης στον δήμαρχο της Κωνσταντινούπολης κρύβει πολιτικές σκοπιμότητες.

Είναι σχεδόν κοινό μυστικό στην Τουρκία ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν θα ήθελε για αντίπαλό του στις προσεχείς προεδρικές εκλογές τον δημοφιλή Ιμάμογλου.