Τραγωδία στην Ιταλία: Οκτώ νεκροί από την κατάρρευση της βουνοπλαγιάς στην Ίσκια, λέει ο Σαλβίνι

Οκτώ άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από την τεράστια κατολίσθηση που έπληξε την πόλη Κασαμίτσιολα του ιταλικού νησιού Ίσκια το πρωί του Σαββάτου, όπως μετέδωσε το ειδησεογραφικό κανάλι SkyTg24, επικαλούμενο τον Ιταλό υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, αναπληρωτή πρωθυπουργό Ματέο Σαλβίνι.

Τις πληροφορίες του Σαλβίνι για τους νεκρούς, δεν επιβεβαίωσε ο νομάρχης της Νάπολης Κλαούντιο Παλόμπα. «Προς το παρόν δεν έχουμε επιβεβαιωμένους θανάτους» δήλωσε ο Παλόμπα, μιλώντας στον Τύπο για τον απολογισμό της τρέχουσας κατάστασης στην Κασαμίτσιολα. «Η οικογένεια με το νεογέννητο βρέθηκε και πρόκειται να μεταβεί στο νοσοκομείο. Οι υγειονομικές εγκαταστάσεις ενεργοποιήθηκαν αμέσως». Αυτή τη στιγμή, πρόσθεσε ο Παλόμπα, υπάρχουν 12 αγνοούμενοι.

Επιπλέον, δέκα κτίρια έχουν καταρρεύσει, ενώ σήμερα το πρωί εκκενώθηκε ξενοδοχείο στο οποίο βρίσκονταν δεκάδες τουρίστες.

 

 

Νωρίτερα, τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι τουλάχιστον 13 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και ένα μωρό, αγνοούνται ως αποτέλεσμα κατολίσθησης που προκλήθηκε από έντονες βροχοπτώσεις. Αρκετά σπίτια θάφτηκαν κάτω από τις πέτρες, ενώ μεγάλες ροές λάσπης πλημμύρισαν δρόμους της πόλης και προκάλεσαν ζημιές σε πολλά αυτοκίνητα.

 

Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, 120 χιλιοστά βροχής έπεσαν στην Ίσκια την Παρασκευή. Αιτία της μεγάλης καταστροφής και η κατάρρευση τμήματος βουνοπλαγιάς, λόγω της ασταμάτητης βροχής.

Ακραία καιρικά φαινόμενα, είχαν προκαλέσει ήδη μεγάλες καταστροφές στην Ίσκια το 2009 και το 2017. Οι δήμαρχοι της περιοχής ζητούν από τους πολίτες να μην μετακινηθούν, μέχρι την λήξη της κατάστασης έκτακτης ανάγκης.

Ischia-1
Ischia-2

Αυτή τη στιγμή στην περιοχή via Celario, στην Κασαμίτσιολα, υπολογίζεται ότι υπάρχουν τουλάχιστον 30 οικογένειες παγιδευμένες στα σπίτια τους και είναι χωρίς νερό και ηλεκτρικό ρεύμα. Συνολικά υπάρχουν περίπου 100 άτομα που δεν έχουν ακόμη προσεγγιστεί. Ο δρόμος που οδηγεί στα σπίτια τους είναι προς το παρόν αδιάβατος λόγω της λάσπης, των ογκόλιθων και των συντριμμιών που τον εμποδίζουν και ομάδες του τοπικού δήμου προσπαθούν να τον απελευθερώσουν με διάφορα χωματουργικά μηχανήματα και αντλίες νερού.