Χωρίς νερό και ρεύμα ξανά το Κίεβο - Συνεχίζονται οι ρωσικοί βομβαρδισμοί

Τρεις άνθρωποι έχασαν σήμερα τη ζωή τους στο Κίεβο, μεταξύ των οποίων και ένα 17χονο κορίτσι, ενώ άλλοι 11 ακόμη τραυματίστηκαν από ρωσικούς βομβαρδισμούς.

Από τα ρωσικά πλήγματα διεκόπη η παροχή νερού και ηλεκτροδότησης σε ολόκληρη την περιοχή του Κιέβου. Ολόκληρη η περιοχή της πόλης βρίσκεται χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα μετά τις ρωσικές αεροπορικές επιδρομές που είχαν στόχο κρίσιμες υποδομές, δήλωσε ο Ολεξίι Κουλέμπα, επικεφαλής της περιφερειακής στρατιωτικής διοίκησης.

Παράλληλα και η διακοπή του νερού έχει προκαλέσει προβλήματα στο Κίεβο, αφού από τα πλήγματα των ρωσικών δυνάμεων δεν είναι δυνατή η παροχή του.

«Λόγω των βομβαρδισμών, η παροχή νερού έχει διακοπεί σε όλο το Κίεβο. Ειδικοί εργάζονται για να αποκαταστήσουν την παροχή το συντομότερο δυνατό», δήλωσε ο δήμαρχος του Κιέβου Βιτάλι Κλίτσκο στο Telegram, καλώντας τους κατοίκους να κάνουν προμήθειες νερού.

Συναγερμοί προειδοποίησης για αεροπορική επιδρομή σήμαναν σε όλη την Ουκρανία και ουκρανικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν αναφορές για συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας που ενεργοποιήθηκαν σε αρκετές περιοχές της χώρας.

Επίσης 4 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους -ανάμεσά τους και ένα βρέφος λίγων ωρών σε μαιευτήριο που βομβαρδίστηκε- από ρωσικά πλήγματα στη Ζαπορίζια.