Ο Μασκ επανέφερε σε λειτουργία τον λογαριασμό του Τραμπ στο Twitter - Δεν επιστρέφει λέει ο ίδιος

Χρήστης του Twitter είναι και πάλι ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

Ο λογαριασμός του Ρεπουμπλικάνου πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter ήταν εκ νέου προσπελάσιμος το βράδυ του Σαββάτου μετά την απόφαση του Ίλον Μασκ.

Ο νέος ιδιοκτήτης του ιστότοπου κοινωνικής δικτύωσης, που δηλώνει υπερασπιστής της ελευθερίας της έκφρασης, ζήτησε από τους χρήστες του Twitter να τοποθετηθούν σε «δημοσκόπηση» που οργάνωσε στην πλατφόρμα και η πλειοψηφία ψήφισε «ναι» στην επιστροφή του μεγιστάνα των ακινήτων σε αυτήν.

Υπενθυμίζεται πως είχε γίνει αναστολή λειτουργίας του λογαριασμού του Τραμπ μετά την αιματηρή επίθεση οπαδών του στο ομοσπονδιακό Καπιτώλιο την 6η Ιανουαρίου 2021.

Από την πλευρά του ο άλλοτε ισχυρός άνδρας των ΗΠΑ, απάντησε στον Μασκ λέγοντας «Ευχαριστώ, αλλά δεν θα πάρω». «Δεν βλέπω κανένα λόγο για αυτό», είπε ο πρώην πρόεδρος όταν ρωτήθηκε εάν σχεδιάζει να επιστρέψει στο Twitter από μια επιτροπή στην ετήσια συνάντηση ηγεσίας του Ρεπουμπλικανικού Εβραϊκού Συνδέσμου.

Ξεκαθάρισε ότι θα παραμείνει στη νέα του πλατφόρμα Truth Social, την εφαρμογή που αναπτύχθηκε από την startup του, Trump Media & Technology Group (TMTG), η οποία, όπως λέει είχε μεγαλύτερη αφοσίωση χρηστών από το Twitter και τα πηγαίνει «εξαιρετικά καλά». Το Twitter δεν απάντησε σε αίτημα του Reuters για σχόλιο. Ο Trump έχει περίπου 4,57 εκατομμύρια ακολούθους στο Truth Social.