Χιονοθύελλα «χτύπησε» τη Νέα Υόρκη - Σχεδόν 2 μέτρα το χιόνι σε ορισμένες περιοχές [video & photos]

Μια χιονοθύελλα έπληξε τη Νέα Υόρκη, κυρίως στο δυτικό και βόρειο τμήμα της πολιτείας. 

Οι ισχυρές χιονοπτώσεις που σημειώθηκαν είχαν ως αποτέλεσμα σε ορισμένες περιοχές το χιόνι να ξεπεράσει το 1,5 μέτρο. Οι χιονοπτώσεις αναμένονται να συνεχιστούν και σήμερα, με τα προβλήματα που δημιουργούνται να είναι τεράστια.

Από την πλευρά του ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Κάθι Χόκουλ, έκανε έκκληση στους κατοίκους να προσέχουν κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας, περιγράφοντας τη χιονοθύελλα ως ένα «μείζον, σημαντικό» γεγονός χιονόπτωσης που θα μπορούσε να είναι τόσο απειλητικό για τη ζωή όσο η χιονοθύελλα του Νοεμβρίου 2014 που στοίχισε τη ζωή σε 20 ανθρώπους στο Μπάφαλο.

Η πόλη βρίσκεται πάντως σε συναγερμό, με αρκετές πτήσεις να έχουν ακυρωθεί λίγες μόλις ημέρες πριν τη γιορτή της «Ημέρας των Ευχαριστιών».  Οι ταξιδιωτικές απαγορεύσεις παραμένουν, με μεγάλους αυτοκινητόδρομους να έχουν κλείσει για τη διασφάλιση της προστασίας της ανθρώπινης ζωής. Με τις προειδοποιήσεις να ισχύουν για πάνω από οκτώ εκατομμύρια ανθρώπους σε έξι πολιτείες: Ουισκόνσιν, Μίσιγκαν, Ιντιάνα, Οχάιο, Πενσυλβάνια και Νέα Υόρκη.

Ο δήμαρχος του Μπάφαλο, Μπάιρον Μπράουν, δήλωσε στο CNN το Σάββατο, ότι η πόλη  είναι συνηθισμένη σε βαρύ χιόνι,  «πολύ περισσότερο από ό,τι συνήθως έχουμε». Είπε, επίσης, ότι η πόλη θα μπορούσε να επιστρέψει σε «κάποια αίσθηση κανονικότητας» μέχρι τη Δευτέρα ή την Τρίτη, υποθέτοντας ότι η χειρότερη καταιγίδα θα περάσει την Κυριακή.

Σημειώνεται πως δύο άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους από καρδιακές επιπλοκές.

Δείτε φωτογραφίες: 
usa_xioni_in__2_
usa_xioni_in__3_
usa_xioni_in__4_
usa_xioni_in__1_