«Σκονάκι» με αναλυτικές «σκηνικές οδηγίες» σε εκδήλωση της G20 είχε ο Μπάιντεν

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν φαίνεται πως είχε «σκονάκι» στη Σύνοδο των G20 στο Μπαλί και περιλάμβανε μεταξύ άλλων εξαιρετικά αναλυτικές οδηγίες για το πού πρέπει να καθίσει, πότε πρέπει να μιλήσει και πότε να ποζάρει για φωτογραφίες.

Ο 79χρονος Πρόεδρος συμμετείχε σε μια εκδήλωση του προγράμματος «Σύμπραξη για τις παγκόσμιες υποδομές» την περασμένη Τρίτη, όταν οι φωτογράφοι τον είδαν να ξεφυλλίζει τις σελίδες των σημειώσεών του. Ανάμεσα στα χαρτιά, βρισκόταν η σελίδα με τις λεπτομερείς οδηγίες που εξηγούσαν «βήμα προς βήμα» τι θα συνέβαινε κατά τη διάρκεια της συνάντησης, αναφερόμενες μάλιστα στον Μπάιντεν ως «ΕΣΕΙΣ» με κόκκινα κεφαλαία γράμματα.

«ΕΣΕΙΣ, ο πρόεδρος Γουιντόντο και ο Πρωθυπουργός Κισίντα θα ποζάρετε για μια φωτογραφία αμέσως πριν ξεκινήσει η εκδήλωση», έγραφε σε ένα σημείο το «σκονάκι». «ΕΣΕΙΣ θα καθίσετε στο κέντρο», επισημαίνεται στον Αμερικανό πρόεδρο, ενώ υπάρχουν και υποδείξεις για το πότε θα χρειαστεί να μιλήσει.

Στο κάτω μέρος του σημειώματος, υπάρχει μια υπενθύμιση να γυρίσει τη σελίδα για να δει την εισαγωγική του δήλωση.

Η New York Post υποστηρίζει πως δεν είναι η πρώτη φορά που ο Μπάιντεν έχει θεαθεί να χρησιμοποιεί «σκηνικές οδηγίες» σε δημόσιες εμφανίσεις του. Σε μια συνάντηση τον περασμένο Ιούνιο με στελέχη επιχειρήσεων, ο Μπάιντεν είχε καταγραφεί να κρατά ένα σημείωμα που του έγραφε «να μπει στην Αίθουσα Ρούζβελτ και να χαιρετήσει τους συμμετέχοντες», τον καθοδηγούσε ως προς το πότε και πόσο έπρεπε να μιλήσει.

Τον Ιούλιο του 2021, ο Μπάιντεν έδειξε κατά λάθος στον φακό ένα σημείωμα από μέλος του προσωπικού που τον ενημέρωνε ότι έχει κάτι στο σαγόνι του.
Σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα, η συχνή χρήση αυτού του είδους των σημειώσεων και υπενθυμίσεων από τον Μπάιντεν δίνει πάτημα στους επικριτές του να μιλούν για εξασθενημένες γνωστικές λειτουργίες του Αμερικανού προέδρου.